суботу, 16 жовтня 2021 р.

Творча зустріч із народною художницею Мариною Соченко

Напередодні 14 жовтня в Центральній бібліотеці Солом'янки на Освіти, 14а відбулася непересічна подія — жива зустріч із Мариною СОЧЕНКО, народною художницею, заслуженим діячем мистецтв України, волонтером.
Як сказали учасники зустрічі: "Важко дібрати потрібні слова, щоб описати усю бурю емоцій від спілкування. Цій мисткині дано пробуджувати націю. Це людина-віха, людина-сутність, людина-пам’ять, людина-літопис. Спілкування із нею наснажує!"
Про загадкову всеприсутність митця у долі свого народу, про довоєнне життя та його цінності, про вміння бути поряд, про Майдан, про війну на Сході України, про мудрість світоча, яка твоєю мудрістю, про досвід в очах воїна, який стає твоїм досвідом, про біль материнського серця, який стає твоїм болем - про все це говорили сьогодні...
І все це — живе, унаочнене, переосмислене та неймовірно близьке... Дивіться на фото, на яких майстер ніби відходить убік, і разом із усіма споглядає свої картини, свою добу, свій прекрасний і сильний народ.

Ось вона, українська незламна порода!
Задача бібліотекарів полягає в тому, щоб допомагати суспільству наводити фокус на своїх митців та нагадувати йому про шляхетність і культуру шанування і взаємодопомоги. Бо у звичайному житті художники — такі самі люди. Просто вони усвідомлюють власну відповідальність перед добою і вже не можуть інакше.
Цінуймо, допомагаймо, дякуймо їм!
Як подякувати, як висловити своє захоплення мисткинею, людиною із фантастичним вмінням бути поряд зі своїм народом? Тільки так - від усього серця!
Отже... Берегині України, Народній художниці Марина Соченко, її незламній Україні і кожному, хто пройшов крізь її велике серце, присвячуємо цей невеликий відеодарунок (ідея та поезія - Тетяна Яровицина). 

Немає коментарів:

Дописати коментар