понеділок, 26 жовтня 2020 р.

Незагублені жіночі історії

23 жовтня о 15:00 відбулася онлайн-зустріч із журналісткою, письменницею Галиною Дацюк (Галина Дацюк). Зустріч була присвячена незагубленим історіям жінок. Говорили, чому важливо їх збирати. Ішлося про горіння своєю справою, про книжки, які давно стали духовним надбанням України!

Галина Дацюк вислуховує, збирає, архівує, оприявлює у книжках сповіді жінок. Це улюблена тема її професійної діяльності. Щойно в рамках однойменного Культурного проєкту у чернівецькому видавництві «Букрек» за фінансової підтримки Українського Культурного Фонду вийшла книжка «Одна з нас. Незагублені історії». Книжка презентує 55 історій сучасних жінок, які захищають Україну, пишуть книжки і картини, виборюють паралімпійські медалі, підкорюють Еверест, знімають документальне кіно.

Чому важливо, щоб жіночі історії «не загубилися»? Чим стає записане для героїнь книжок і для авторки? Про це міркували разом під час етеру з Галиною Дацюк, головою Київського Жіночого Центру «Спадщина», лауреаткою літературно-мистецьких премій Івана Огієнка і Софії Русової, авторкою книжок «Ми в історії», «Усна Жіноча історія. Повернення», «Історія однієї фотографії», «Слава Богу за все», «Янголи Небесної Чоти». Вона працювала журналісткою у пресі та головною редакторкою на Українському Радіо Культура.


Немає коментарів:

Дописати коментар