суботу, 17 жовтня 2020 р.

Віртуальна виставка-попередження "Не стань жертвою торгівлі людьми!"

"Всі люди народжуються вільними і рівноправними у своїй гідності і правах", "без якої б то не було різниці щодо раси, кольору шкіри, статі, мови, релігії, політичних та інших переконань, національного та соціального походження, майнового, станового чи іншого становища" 
(ст. 1, 2 Загальної декларації прав людини)

З-поміж найголовніших порушень прав людини в сучасному світі актуальним є злочин, що має багато назв - "біле рабство", "торгівля людьми" тощо. За оцінками експертів щорічно 1-2 млн. жінок і дітей стають "живим товаром". Будь-яка особа може постраждати від торгівлі людьми, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу. Боротьба з цим видом злочинності вимагає об'єднання зусиль міжнародної спільноти і громадськості кожної країни.
Саме тому, 18 жовтня 2007 року Європейським парламентом був започаткований день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми, особливо жінками та дітьми, небайдужості громадськості до цього явища та візуалізації проблеми на глобальному рівні. 

За даними Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні:
більше 160 000 людей постраждали від торгівлі людьми в Україні з 1991 року;
  в Україні близько 50% постраждалих від торгівлі людьми - чоловіки;
четверо з п'яти постраждалих від рабства у світі - жінки.

Пропонуємо віртуальну виставку-попередження "Не стань жертвою торгівлі людьми!"

Викладено питання функціонування загальноєвропейської конвенційної системи захисту прав людини з урахуванням змін, внесених Протоколом № 14, та нових тенденцій розвитку цієї системи. У загальній частині посібника розглянуто особливості конвенційної системи захисту прав людини, а спеціальна частина присвячена висвітленню практики тлумачення та застосування Європейським судом з прав людини окремих конвенційних прав, включаючи і його практику щодо України.


Дане видання є реальним інструментом впровадження в український правопорядок, і передовсім в українське судочинство, Конвенції про захистправ людини і основоположних свобод, практики Європейського суду з прав людини, ще одним практичним кроком до утвердження в Україні верховенства права.

У книзі розкриваються сутність і зміст конституційно-правового статусу людини і громадянина в Україні. Проаналізовано основні права, свободи і обов’язки, висвітлено механізми їх забезпечення. Питання забезпечення прав і свобод людини і громадянина висвітлюються крізь призму міжнародних і європейських стандартів у галузі прав людини.







У посібнику проведено комплексний юридичний аналіз злочинів у сфері торгівлі людьми, розкрито зміст основних елементів їх криміналістичної характеристики та викладені особливості виявлення і розслідування їх початкового етапу. Праця ґрунтується на великій емпіричній базі; подано методичні рекомендації та поради для правоохоронців.

Цей підручник знайомить з правами, свободами і обов'язками громадянина. На його сторінках ви знайдете філософську та правову точки зору на розглянуті питання в різні історичні епохи, познайомитеся з нормативно-правовими актами, які визначали права людини за часів середньовіччя і в наші дні. На основі конституції і сучасного законодавства України розглянуто правовий статус, конституційні права, свободи та обов'язки, міжнародний і національний механізми реалізації прав і свобод людини в Україні в наші дні.



У монографії пропонується авторське бачення кримінально-правових та соціальних проблем торгівлі людьми, зокрема торгівлі жінками, яка є не тільки проблемою в Україні, а й світовою проблемою. Проаналізовано існуючі визначення понять "торгівля людьми" та "торгівля жінками", проведених як у міжнародних документах, так і в національному законодавстві країн світу.

Немає коментарів:

Дописати коментар