середу, 10 грудня 2014 р.

Книжечки - подарунки до Різдва

Іван Андрусяк "Зайчикове Різдво" (видавництво "Фонтан казок", 2014)
Ця книжка "віршоказка" - продовження "Зайчикової книжки", ритмізованої казки про пригоди Зайчика і його лісових друзів. Взимку Зайчикові ,як і багатьом із нас, дуже бракує сонечка. На щастя, можна попросити Святого Миколая, і сонечко, засяє на імпровізованій ялинці.

Валентина Вздульська "Подорож листа" (Видавництво "Братське", 2014)
Книжка про те, як важливо дружити й писати власні листи, і навіть якщо все стається не зовсім так, як нам того хотілося, це не означає, що все врешті решт не повернеться на добро.

Збірка оповідань "Особливий подарунок" ("Видавництво "Братське", 2014)
Книжка вміщує п'ять оповідань різних авторів. Є тут і дотепна оповідка про те, як Миколай перед святами розгрібає завали електронної пошти, і про те, як важливо дарувати особливі подарунки, і зворушливе оповіданння про хлопчика, чий тато став янгелом, і кумедні пригоди бешкетливого Кольки, якому вже котрий рік замість цукерок перепадає різочка...

"Від Миколая до Різдва" (Видавництво "Рідна мова", 2014)
До збірки ввійшли як усім відомі народні колядки, щедрівки так і менш відоі авторські, впорядковані письменницею та перекладачкою Галиною Кирпою. А художниця Наталія Корнєєва постаралася ,щоб дітлахам не було нудно вчити напам'ять святочні віршики.

Надія Гербіш "Одного разу на Різдво" (Видавництво "Старого Лева", 2014)
Авторка зуміла поєднати святкову тематику й болюче українське сьогодення. Отак, персонажі казки - сім'я їжачків - щороку влаштовують дома збір речей для доброчинних ярмарків, а цього Різдва їм навіть доведеться відмовитися від пишного домашнього обіду заради сім'ї ховрахів, у яких немає тата і дуже хворія мама.

Богдана Матіяш "Казки Різдва" (Видавництво "Старого Лева", 2014)
До збірки ввійшло шість медитативних історій - для неквапник дітлахів, які вміють слухати й багато думають. Є тут історії бідних і багатих, звірят і людей, та поміж ними - головна історія народження Спасителя, якому радіє весь світ.


Сашко Дерманський "Крамничка тітоньки Мальви" (Видавництво "Старого Лева",2014)
Головний герой - сирота Тишко, в якого є лишень дідусь-казкар, і більш нікого. Живуть вони бідно але чесно. Щороку Тишко по копійці збирає гроші на найбільшу зимову радість - солодощі з крамнички тітоньки Мальви. Та одного року в місті, де живуть Тишко і його дідусь, трапилася біда, пов'язана з моторошним паном Круком, закладеними душами й зникненням усякої радості. Це  зворушлива історія про вміння жертвувати найціннішим заради ближніх і неймовірну силу слова, а саме такі твори хочеться читати взимку.

Барбара Робінсон "Найкраша (найгірша) у світі різдвяна вистава" (Видавництво "Навчальна книга - Богдан", 2014)
Уявіть собі традиційні складові святкування Різдва: має бути вертеп і янгольський спів, усе тихо і мирно, а головне - складено за наперед відомим  і століттями відточеним планом. Це все може бути в будь-якій звичайній школі, але не там, де вчаться дітлахи Гердманів, найбільші хулігани міста, з якими не можуть упоратися ні діти, ні дорослі.

Джерело: Купріян, Ольга Книжковий Миколай / Ольга Купріян // Україна молода. - 2014. - 9 грудня. - С. 14.

Немає коментарів:

Дописати коментар