середу, 24 грудня 2014 р.

Три українських видання ввійшли до списку кращих дитячих книг світу

Три українських видання визнано кращими дитячими книгами світу та внесено до найпрестижнішого каталогу "Білі ворони" (The White Ravens). Це, зокрема, "Хто зробить сніг" Тараса і Мар'яни Прохасько ("Видавництво Старого Лева"), "Із життя хитрих слів" Романа Скиби (видавництво Laurus) і "Лісова пісня" Лесі Українки (видавництво "Основи").
Міжнародний каталог "Білі ворони" - це список з 250 найкращих дитячих книг із 40 країн світу. Він виходить щорічно, починаючи з 1996 року. До каталогу експерти відбирають книги із заявок зі всього світу, що надходять до Міжнародної молодіжної бібліотеки в Мюнхені. Критеріями оцінювання є літературний стиль, дизайн, універсальність теми, новаторські художні рішення.
До цього каталогу вже потрапляли українські видання, зокрема "Казка про Старого Лева" М.савки з ілюстраціями В.Штанка, книги з ілюстраціями В.Голозубова, К.Лавра, В.Єрка, С.Савченка. поетична збірка В.Голобородька, народні казки "Рукавичка" і "Ріпка" в оформленні творчої майстерні "Аграфка" та ін.
  

Джерело: Ворона, Ю. Три українських видання ввійшли до списку кращих дитячих книг світу / Ю. Ворона // Бібліотечна планета. - 2014. - № 4. - С. 40.

Немає коментарів:

Дописати коментар