понеділок, 27 березня 2023 р.

Презентація книжок і творча зустріч з письменницею Мариною Гримич

23 березня в Центральній бібліотеці Солом'янки відбулася презентація книжки "Лара" (а фактично - всієї "клавкіади") сучасної української письменниці Марини Гримич.
Ми ще наприкінці 2019 року хотіли запросити пану Марину з презентацією "Клавки", але тоді не склалося...
А потім ковід, а потім війна. Поміж ними пані Марина написала "Юру" та "Лару".
А тепер і ковід, і війна, але і глибоке, переконливе розуміння, що життя відкладати не треба!
То ж, наша зала знову була наповнена книголюбами.
Всі, хто завітав на презентацію цих чудових книг, на декілька годин забули страхи і тривоги, всі занурились в такий солодкий книжковий світ, ми говорили про героїв як про давно знайомих друзів, які ось вийдеш - і за рогом вони тебе чекають.
А в місцях, які вже стали вже літературною меккою Києва - впізнавали свої рідні місця, де виростали, дружили, закохувалися, - і куди так приємно, хоча б на сторінках книги, та повертатися...
Пані Марина чудова оповідачка. Її слухати - то неймовірна насолода. Хочеться ввібрати кожне слово, запам'ятати кожну думку.
Її ерудиція, знання, щира цікавість до світу і до людей, які поруч - це такий симбіоз, що притягує, ніби магніт, що не дозволяє ні на мить втратити нитку розмови та веде різними періодами, долями, історіями, які краще від самого життя ніхто не придумає, головне - їх майстерно, талановито, красиво описати.
Час зустрічі майнув на одному подиху, а читачі довго не хотіли відпускати улюблену авторку.




Немає коментарів:

Дописати коментар