четвер, 2 березня 2023 р.

"І все-таки до тебе думка лине...". Зустріч до дня народження Лесі Українки

Центральна бібліотека Солом'янки у неділю 26-го лютого організувала і провела музично-пісенну зустріч до дня народження української поетеси, драматургині, перекладачки, культурної та громадської діячки Лесі Українки. 

У виконанні нашого колеги Ігоря Якубовського прозвучали власні пісні на вірші Лесі Українки, а також українські народні твори. І це не випадково, адже Лариса Косач була великою прихильницею українського народного пісенного фольклору, яка разом із своїм чоловіком Климентом Квіткою збирали українські народні пісні.
Активна учасниця наших музично-пісенних зібрань пані Руслана зворушливо та ніжно виконала пісню на вірша Лесі Українки «Хотіла б я піснею стати», а її синок Валентин порадував усіх присутніх віршиком Лесі Українки «На зеленому горбочку».
Також прозвучали пісні на вірші Івана Франка. 

Чергова недільний захід у нашій бібліотеці показав, що музично-пісенні діалоги такого формату є важливими для спілкування і розвитку користувачів бібліотеки, і позитивно впливають на їх морально-психологічний стан, розширюючи пізнання внутрішнього світу, формуючи світлі та радісні відчуття.

Немає коментарів:

Дописати коментар