понеділок, 13 вересня 2021 р.

Книжки, що допомагають у скруті

У світі немає жодної людини, яка би хоч раз не подумала про те, щоби добровільно піти з цього життя. І всіх нас об’єднує те, що ми знайшли поважні причини залишитися і продовжувати вивчати можливості і обмеження, які діють на цій планеті. І щохвилини ми поновлюємо це рішення – вітаємо вас, Сміливі Дослідники. І давайте складемо тут перелік ідей та книжок, які спроможні підтримати нашого з вами сусіда – Землянина у скрутну хвилину роздумів та вибору, підтримати у прагненні зберегти власне життя.

Віктор Франкл – всесвітньо відомий психотерапевт, філософ, з 1942 року в’язень найлютіших концентраційних таборів Освенцим і Дахау. Його книга - «Людина в пошуках справжнього сенсу (психолог у концтаборі)» - це роздуми на тему нездоланного дару захистити себе перед лицем невимовного страждання.
«Насправді ми потребували фундаментальної зміни у ставленні до життя. Ми мусили навчитися самі і, більш за те, навчити людей у відчаї, що важливо не те, чого ми очікуємо від життя, а те, що життя очікує від нас. Ми мусили перестати розпитувати про сенс життя, а натомість думати про себе як про людей, яким життя ставить виклики — щоденно й щогодинно».

Книга дійсно допомагає переосмислити своє життя, замовляйте її в нашій бібліотеці за посиланням: http://ecatalog.kiev.ua/F/686B22G5Q59HG3SY1283F8SXUXGVDR8XFG8BML3NABQ9GKJILX-01653?func=item-global&doc_library=LUL01&doc_number=000565086&year=&volume=&sub_library=033

Назва наступної книжки-підтримки говорить сама за себе: «Дар дна: як повернутися до щастя». Авторка книги Славоміра Грушевська розповідає про непростий шлях дівчини-безхатченки, яка зловживає алкоголем, намагається витравляти своє розчарування життям та душевний біль наркотиками, проте рішуче відмовляється від будь-якої психологічної чи соціальної допомоги. Впізнаєте сюжет? А ось як звучить одна з підтримуючих рекомендацій з цієї книжки: «Відмовся від контакту з тими, хто сміється з тебе і пліткує про тебе. Обмеж їх доступ до себе, твоє життя не на продаж»

Замовляйте більше слушних порад за посиланням: 

А які книжки допомагають у скруті вам?

Немає коментарів:

Дописати коментар