середу, 19 лютого 2020 р.

5 книг про любов, яка все перемагає



Володимир Лис «Графиня». - Харків: Клуб сімейного дозвілля, 2016 
Провінційний вчитель малювання Платон опиняється в центрі таємничих подій. У часи цілком автоматизованого і комп’ютеризованого 1998 року – хтось намагається відтворити загадкові події, які відбувалися у волинському містечку Густий Луг в 1762. Нерозривність плину часу з усіма колізіями, проблемами і таємницями проходять через образи Платона та його учениці, інших героїв та ще таємничішої «білої графині» Венцеслави, єдиний портрет якої зберігається в місцевому музеї. 
Навіщо читати: Для тих, хто шукає книгу із майстерно поєднаними: захоплюючим сюжетом, драматичними колізіями людського життя, тонким психологізмом та віртуозним переплетенням реального і містичного – ця книга саме те, що потрібно. Читати у кав’ярнях симпатичних ресторанчиках арт-просторах або на затишній кухні.

Дебора Леві «Гаряче молоко». - Харків: Клуб сімейного дозвілля, 2017 
Софія змінила роботу антрополога на роботу офіціантки заради Рози - хворої матері, яка потребує допомоги. Вони приїздять в іспанське містечко. Та між властолюбною Розою і невпевненою в собі Софією починається конфлікт: мати ставиться до доньки, як до служниці. А та ніяк не може «обрізати пуповину» і зажити власним життям. Проте відчайдушно бажає знайти до нього шлях. Навіть якщо спочатку піти не зовсім тими стежками. Всім дівчатам з дитинства знайома гра у доньки-матері. Автор пропонує пригадати і подивитись на цю забаву дорослими очима. Навіщо читати: Книга своєрідна, але змушує задуматись про те, що над всілякими стосунками потрібно працювати. Навіть над тими, що пов’язують вас з батьками - які тебе створили і яких ти знаєш все життя. 
Читати: в дорозі – автобусах, які прямують в далеку дорогу або у літаку. Атмосферу читання підсилить келих шампанського або зелений чай.

Франсін Проуз «Блакитний янгол». - КМ-БУКС, 2017 
Жанр Campus Novel – Університетський роман. Не вельми успішний письменник Тед Свенсон має цілком пристойне життя: любляча дружина, майже доросла донька, посада викладача з письменницької майстерності у коледжі та купа вільного часу. Але Теду нудно: учні пишуть дурнуваті твори, а він має їх повчати. Але серед них є дівчина-гот-металістка Анжела – неймовірно обдарована, його «велике сподівання». Вона пише роман про те, як юнка закохується у свого викладача музики. Тед консультує дівчину і стається те, що і мало статися – вона його спокушає… Але «добро» в кінці виявляється «злом». Навіщо читати: Книга про життя молоді наприкінці минулого століття. Про стосунки з викладачами, батьками, однолітками і загалом про дорослішання. Вона неоднозначна: має декілька шарів сприйняття. Смакуватиме, якщо читати вдома, у затишному кріслі, маючи під рукою шоколад і персики.

Ніка Набокова «У ліжку з твоїм чоловіком. Нотатки коханки». - Київ: Book Chef, 2019 
У кожного є знайомі, яким колись зраджували. Порада: зателефонуйте цій людині і запропонуйте цю книжку. Вона - не про любовні пригоди, або смакування любовних зв’язків з одруженими чоловіками. Описані причини зради, точка зору чоловіків на них. Є поради, як себе вести себе в різних ситуаціях. Описані «відмазки» чоловіків, поведінка коханок, ревнощі дружин. Люди, які опинились у «любовному трикутнику» і прочитали цю книгу, отримають відчуття, ніби вони побували на прийому у психолога.
Навіщо читати: Книгу варто прочитати не тільки дружинам і коханкам – вона вчить кохати і мотивує на роботу над собою. Читати можна і у метро, бо історії коротенькі. Або навпаки, усамітнившись у гарячій ванні. Смакуватиме із десертними напоями і фруктами.

Эва Хансен «Цвет боли: черный». - Москва: Эксмо, 2013
Історія сучасної «Попелюшки»: Лінн зустрічає Ларса: багатого, розумного викладача Оксфорду, володаря замку на острові і безтямно закохується в нього. Історія, яка починається з пізнання сексуального досвіду, поступово переростає у справжнє кохання, що розвивається на фоні динамічного детективу. Відбуваються загадкові вбивства молодих дівчат. Вбиває група маніяків і хоробрій Лінн вдається розкрити їх інкогніто. Та вона ризикує загубити власне кохання. Хто стоїть за всіма злочинами? Невже її коханий Ларс?
Навіщо читати: Якщо ви любите круто закручений сюжет: любовні перипетії з елементом детективу, замішані на не менш крутій еротиці, приправленій перчинками трилера – то ця книга для вас. Читати краще ввечері, перед сном, із вишуканими напоями (сік у келихах теж гарно). Ідеальна атмосфера – притлумлене бра біля ліжка. Чим менше світла, тим більше можливостей для уяви.

Немає коментарів:

Дописати коментар