пʼятницю, 16 березня 2018 р.

Книга вихідного дня


Паоло Джордано (нар. 1982 р.) – італійський письменник, фізик-теоретик за основним фахом і наймолодший в історії лауреат найпрестижнішої в Італії літературної премії Strega. "Самотність простих чисел" – його перший роман, опублікований у 2008 році і перекладений відтоді на десятки різних мов. Після виходу у світ одразу став бестселером. Тільки в Італії у 2008 році було видано більше 1 млн примірників.
Ця книжка про любов і про самотність. Про батьків і дітей. Про відгомін давніх трагедій. Про спроможність і неспроможність - жити і виживати. Про прірви у житті і про мости через ті прірви. Про страхи - глибинні й поверхові. Про втечу від примар минулого та про саму можливість - і неможливість - від них утекти. Про толерантність до іншого і "не такого". Зрештою, про пару простих чисел-"близнюків".

Почитати цю та інші цікаві книги можна тут: https://soloma.libraries.kiev.ua
“Прості числа діляться тільки на одиницю і самі на себе. Кожне з них посідає своє місце у безконечному шерезі натуральних чисел, затиснуте, як і всі числа, поміж двома іншими, але на крок далі, ніж решта. Ці числа — непевні й самотні, і саме тому Матія вважав їх достоту дивовижними. Іноді він думав, що в тому шерезі вони опинилися випадково, от просто потрапили там у пастку, нанизані разом, немов коралинки у намисті”

Немає коментарів:

Дописати коментар