пʼятницю, 26 червня 2015 р.

10 книжок, що допоможуть прокачати мозок

Надзвичайно докладні інструкції про те, як поводитися з мозком, щоб він працював без перебоїв та видавав блискучі рішення, містяться у книжках, що їх AdMe.ru зібрав для вас. Треба просто набратися терпіння та оптимізму й взятися за виконання вправ.


Як відомо: хочеш потренувати мозок — розвязуй математичні завдання! У цьому ще радянському збірнику — завдання, досліди, ігри, головоломки та кросворди. Їх свого часу опубліковано в журналах «Техника — молодежи», «Юный техник», «Наука и жизнь».


У книжці розповідається про 12 місяців, що їх автор провів, намагаючись "зрозуміти" свою пам'ять — її внутрішні механізми, природні способи захисту,  прихований потенціал — і натренувати її.



Набір перевірених рецептів, які на перший погляд здаються найзвичайнісінькими, але працюють ефективно, так що вам уже здається, наче й не було жодних проблем з пам'яттю.


У цій книжці зібрано майже сто різних головоломок з розвитку та навчання інтелекту. По-перше, прості вправи на розминку, далі розвинутіші "тренажери", а у фіналі — справжній "біг з перешкодами". Усе це перемежовується цікавими фактами про мозок.


Для дітей також є цікавинки. У цій книжці на них чекають усілякі загадки та головоломки всіх рівнів: від початкового до тих, які спантеличували навіть неперевершеного Шерлока Холмса.


Ця книга роз'яснить читачеві, чому він закохується чи встає з ліжка рано-вранці, як і навіщо правильно харчуватися, чим «підзаряджати» мозок, коли це потрібно, і те, як поліпшити пам'ять. Автор узагальнює та пояснює новітні досягнення в нейробіології, психології та науці про харчування. Чудова настільна книжка з порадами.

Японський учений, фахівець з нейрофізіології Р. Кавашима, розробив 60-денну програму з простих логічних завдань, які стимулюють «сірі клітини».


Тут пропонуються практичні заняття, головоломки, ігри та тести, які допомагають розвивати інтелект. До того ж автори дають певні поради про харчування та спосіб життя.
У книжці мовиться про те, чому наш мозок почувається перевантаженим і що зробити, щоб розкачати розумові здібності; як зберігати спокій у будь-якій ситуації та ухвалювати правильні рішення.

Мозок можна тренувати так само, як і тіло, збільшуючи тим самим можливості пам'яті, підвищуючи швидкість мислення та аналітичні здібності. Книжка являє собою набір тестів, які покажуть рівень IQ та виявлять ті царини мислення, у яких вам потрібне тренування, і пропонує прості вправи у цих сферах.

Джерело фото для попереднього перегляду: tikihumor

Немає коментарів:

Дописати коментар