пʼятницю, 25 квітня 2014 р.

Вогнетривкий Бредбері

У Нью-Йорку аукціонний дім Heritage Auctions виставив на торги, які відбулися 2 квітня, рідкісну копію одного з найвідоміших футуристичних романів Рея Бредбері (1920 - 2012) "451 градус за Фаренгейтом". За словами представників Heritage, обкладинка книги зроблена з вогнетривкого матеріалу і підписана автором.
Лот є частиною першого видання фантастичного роману - антиутопії, яке було віддруковано в 1953 році в кількості 200 екземплярів. Нагадаємо, головний герой твору, який розповідає про вигаданого в тоталітарному світі майбутнього, - Гай Монтег - працює "пожежним". В описаному Бредбері бездуховному, орієнтованому тільки на задоволення і матеріальні цінності суспільстві завдання людей даної професії полягає в тому, щоб спалювати заборонені книги разом з будинками, де вони були знайдені.
Оціночна вартість книги становить 17,5 тисяч доларів, проте експерти аукціонного дому припускають, що вона може бути продана значно дорожче, повідомляє newsru.com.
"Надрукований в 1953 році фантастичний твір Бредбері про світ без книг сьогодні не менш актуально і цікаво, ніж будь-коли, - зазначив директор по торгах Heritage, пов'язаних з рідкісними книгами, Джеймс Геннон. - Раніше ми вже продали кілька примірників першого видання цієї книги, вона користується великим успіхом у колекціонерів, проте ця копія знаходиться в найкращому стані з усіх, які ми коли-небудь бачили".
Назва роману - "451 градус за Фаренгейтом" - було вибрано Бредбері не випадково. Саме при такій температурі (приблизно 233 градуси за Цельсієм) запалюється папір.
На торгах також виставлені і десятки інших рідкісних книг американських, французьких і британських авторів. У їх числі перше видання першої книги про Джеймса Бонда Яна Флемінга - "Казино Рояль", перші видання "Різдвяних оповідань" Чарльза Діккенса, а також перше видання одного з ранніх збірок оповідань Стівена Кінга.

Немає коментарів:

Дописати коментар