четвер, 30 січня 2014 р.

Надійка Гербіш "Теплі історії до шоколаду"

Надійка Гербіш Теплі історії до шоколаду. - Київ: Брайт Стар Паблішинг, 2013.
Надихнути, втішити, додати солоду й радості. Це збірник добрих, теплих, шоколадних, цілющих слів. Тут містяться історії про різних людей, життя, любов, слова, дружбу, смуток, пошуки, успіх, подорожі, домайшню випічку, міста, кутові будинки, про велосипеди, кіно й картини, про музику, лікарні, студентів, книжки, про неосвітлені вулиці й старі листи, маленькі дрібниці й великі зміни.

"гарячий напій міг позбавити її сну на всю ніч або принаймні будити дуже часто. Але хто думає про такі дрібниці, коли звечора дивом залишився ще добрий шматок бельгійського шоколаду й поруч немає нікого, з ким треба просто зараз ним ділитися?"
***
"Як добре, що ми наперед не знаємо, що з нами буде далі. А то своїм невірством ще би зіпсували зародження див..."
***
"Навчитися казати "ні" - страшезно важко, неприємно, іноді боляче. Але коли ми беремо на себе занадто багато завдань через те, що боїмося комусь відмовити, страждають усі..."
***
"Бути потрібним і бажаним завжди приємно. Але бути потрбним зненацька, а ще комусь, від кого цього не чекаєш, приємніше вдвічі!.."
***
"Усміхайтеся частіше. Це надихає..."
***
"Плюшкізм" - зло. Ще й пилюку збирає..."
***
"... усі ми маємо маски, й різні люди розкривають нас по-іншому. Комусь ми загадуємо загадки, а комусь розповідаємо таємниці..."
***
"Різдво можна святкувати щодня. Воно не належить від пори року. Як і радість у серці..."
***
"Маски бувають такими різними. Коли мої коліна схилені, всі маски осипаються додолу. І я знаю, що є Той, Хто відкриває в мені нові грані, часом нові світи"
***
"Інколи трапляється щось, після чого ми стаємо сильнішими й щасливішими, водночас. А, можливо, насправді всі події в нашому житті саме такі, але ми не вміємо того вчасно помітити"
***
"Я вчуся бачити радість і красу там, де інші бачать лише незгоди і труднощі..."
***
"З кожним світанком світ починає жити ніби заново, і в ті миті дуже важливо створити навколо себе багато нового щастя - думками, словами й усмішками"

Немає коментарів:

Дописати коментар