четвер, 30 січня 2014 р.

Книжкова полиця для дітей

Якоб Мартін Стрід "Неймовірна історія про гігантську грушу". - Видавництво "Клевер Медиа Групп", 2013.
Якоб Мартін Стрід - знаменитий датський художник і письменник, лауреат кількох премій, в тому числі Культурної премії кронпринца і кронпринцеси Данії Фредеріка і Мері 2012 року. Його книги для дітей відрізняються оригінальними захоплюючими сюжетами, тонким гумором, барвистими  і дуже детальними ілюстраціями, які хочеться роздивлятися знову і знову.
Книга "Неймовірна історія про гігантську грушу" вчить дружбі, винахідливості та оптимізму. Мітч і Себастіан - найкращі друзі. Вони живуть у маленькому містечку Сульбю. Одного разу вони виловили в морі пляшку з листом від колишнього бургомістра Сульбю, таємничо зниклого рік тому. Ще в пляшці знайшлася дивна кісточка...
Так почалися дивовижні пригоди Мітча і Себастіана, яким належить відправитися на пошуки бургомістра і Таємничого острова, зіткнутися з Жорстокими піратами, Моторошним морським драконом і подолати Чорнильне море.

Пал Бекеш "Борсук з нашого двору". - Видавничий дім КомпасГід, 2013.
Історія про борсука - вже п'ята книга класика угорської дитячої літератури, дивного казкаря Пала Бекеша, випущена в Росії.
Важко собі уявити, що в Будапешті на вулиці Білого Коня серед людей може спокійно проживати борсук. І проте! Він не просто живе, а ще й курить сигарети, демонстративно п'є зі склянки воду і не проливає ні краплі і веде розумні бесіди. Наприлад, розповідає жалісну історію про свого родича...

Клод Понті "Каталог батьків для дітей, бажаючих їх обміняти". - Видавничий дім "Самокат", 2014.
Каталог батьків - унікальна річ. В ньому зібрані основні види батьків звичайних. Вони описані з усіма подробицями - шукачі пригод, тихоні, скромники, любителі комфорту... Тут все: їхні звички, відмінні риси і зовнішній вигляд. Ну а самим батькам вже точно буде цікаво знайти себе в одному з 30 видів цієї класифікації.
Година - друга якщо не сміху, то посмішок - гарантована!

Енн Файн "Кіт - вбивця і Різдво". - Видавничий дім "Самокат", 2014.
Це п'ята історія англійської письменниці про Таффі, справжнього кота і неповторного письменника.
Цього разу Таффі очікує багато спокус: ялинка, на яку не можна забиратися, ялинкові іграшки, які так і мигтять перед очима, а найголовніше - ціла юрба родичів, що приїхали на різдвяні свята.

Дар'я Доцук "Мандаринова пора". - "Аквилегия-М", 2014.
Від Нового року - мандаринової пори - всі чекають чудес. І Паша чекає, але, здається, за межами дитинства немає нічого хорошого. Одні лише розчарування. Повернення після завершення відрядження батька зі східної країни додому, в Росію, яку Паша майже не пам'ятає і вважає чужою. Школа, де всі налаштовані проти нього. Батьки, які раптом перестали його розуміти. Нове життя, до якого так важко звикнути і знову відчути себе щасливим. Як впоратися з усім цим, знайти свій шлях і здійснити заповітну мрію?

1 коментар:

  1. Дякуємо за таку змістовну і в той же час лаконічну виставку. Цікаво.

    ВідповістиВидалити