вівторок, 26 липня 2022 р.

"Україна - діти - мир - війна"

Війна – найбільше зло, яке тільки може бути на цій землі. Це зло прийшло в Україну.
Про війну говорити важко. Ще важче – пояснити її дітям. Бо коли ми бачимо, як десятирічні чемпіони грають в шахи, чи збирають і продають чорниці, щоб передати всі кошти на армію, то які можуть бути слова?
Але слова є, вони мусять бути, бо слова – це теж наша зброя.

Центральна бібліотека Солом'янського району м. Києва, Київська «ПРОСВІТА», активісти української діаспори в Торонто (Канада) започаткували освітній проєкт «УКРАЇНА – ДІТИ – ВІЙНА – МИР», авторами ідеї якого є Ольга Ходацька та Ігор Якубовський.
Завданням проєкту є заохочення та розвиток дитячої творчості в умовах війни.
13 липня відбувся перший онлайн−захід проєкту, в якому взяли участь діти з різних куточків України (Києва і Київської області, Харкова, Запоріжжя, тимчасово окупованих Маріуполя і Херсона), які зараз мешкають далеко від рідних домівок. Діти читали власні вірші, ділились історіями про пережиті події, та навіть разом з музикантом Ігорем Якубовським співали пісні на вірші Ольги Ходацької.
Такий формат спілкування про події, які зараз відбуваються, це, насамперед, можливість дітям через творчість рефлексувати свої емоції, а в подальшому, формувати критичний погляд про українську культуру.
Присутні на зустрічі батьки, а також запрошені гості режисер Олена Диба (Хорватія) та Олена Поліщук з Торонто високо оцінили теплу, творчу атмосферу спілкування і запропонували запросити до подальшої співпраці керівників волонтерських центрів з різних міст України та зарубіжжя, які опікуються дітьми, які тимчасово мешкають далеко від рідних домівок.

Немає коментарів:

Дописати коментар