четвер, 4 серпня 2022 р.

Діти - наша найбільша цінність

Ще донедавна фраза «діти наше майбутнє» була для більшості з нас символічною і навіть трохи заяложеною.
З початком повномаштабного вторгнення росії все змінилося, і зараз ми як ніколи гостро відчуваємо, що наші діти – то наша найбільша цінність, маємо робити все, що в наших силах, щоб цю цінність зберегти.
Тож, у рамках проєкту Київської ПРОСВІТИ і Центральної бібліотеки Солом'янки м. Києва «ДІТИ – ВІЙНА – УКРАЇНА» 27.08.2022 р. відбулася друга інтерактивна творча онлайн-зустріч з дітьми з тимчасово окупованих територій.
Нагадаємо, що метою проєкту є засобами художнього слова й пісні об'єднати творчих дітей України, які «стали дітьми війни», сприяти розвитку їхніх талантів, створити позитивну атмосферу спілкування, яка зігріватиме зранені війною дитячі серця, стимулюватиме їх нині до позитивних активностей.
На цей раз учасники зустрічі мали змогу послухати:
  • Кирила Стеценка – голову Правління Київської ПРОСВІТИ, Народного артиста України, який підкреслив, що в процесі роботи над проєктом у дітей сформуються й розвиватимуться ціннісні орієнтації – мова, родина, рід, праця, освіта.
  • Володимира Носа – українського фізика, закцентував увагу на істинному призначенні державної мови, яка нині синергетично об'єднує людей і має велику силу;
  • Олену Поліщук – сценаристку-режисерку з Торонто (Канада), високо відзначила роботу з дітьми під час війни і запропонувала підтримку юних талантів;
  • Мирославу Вовк – професорку відділу змісту і технологій педагогічної освіти Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих імені Івана Зязюна НАПН України, закцентувала увагу на важливості проєкту не тільки для дітей, а й для тих, хто в умовах війни опікується їхніми долями батьків, педагогів, волонтерів, громадських організацій, наукових установ тощо;
  • Ігоря Найду – ініціатора і лідера Всеукраїнської інноваційної освітньої платформи «Сходи в Майбутнє», виокремив з-поміж основних цілей проєкту цінності здоров'я, родини, мови, нації;
  • Олену Дибу – режисерку, просвітянку (Хорватія), поділилася досвідом роботи з переселенцями з України за кордоном;
  • Володю Руденка – учня гімназії-інтернату № 13 м. Києва, який люб'язно зіграв на гітарі пісню «Червона калина», що стала окрасою вечора, її підхопили всі учасники заходу з Торонто (Канада), Сплінта (Хорватія), Києва, Гостомеля, Ворзеля, Боярки, Богуслава тощо.
Також активними були модератори зустрічі - Ольга Ходацька почитала власні вірші, а композитор-виконавець, наш колега Ігор Якубовський познайомив учасників зібрання із авторським проєктом «Руханка-читанка», який під час ковідного 2020 року був у нашій бібліотеці започаткований для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку.
Завершилась зустріч піснями на вірші Ліни Костенко «Двори стоять у хуртовині айстр» та «Вишиванка» на вірші Ольги Ходацької, які, під музичний акомпанемент Ігоря Якубовського співали всі учасники заходу.
Сердечно дякуємо всім за синергію добра, віри, надії і любові!
Запрошуємо до роботи над проєктом «Діти – Війна – Україна» усіх, кому не байдужа доля зранених дитячих сердець. Разом ми сильні! Наближаймо Перемогу!

Немає коментарів:

Дописати коментар