пʼятницю, 28 жовтня 2016 р.

Сашко Лірник: "Батько би порадів за мене..."

Відомий письменник-казкар Сашко Лірник отримав нагорорду "За заслуги перед Збройними Силами України". Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook. В День захисника України нагороду казкарю вручив начальник Генштабу Віктор Муженко. 

Довідка. Справжнє ім'я письменника Олександр Іванович Власюк. Народився в місті Умань Черкаської області. Зараз живе у Києві. 
Колишній учасник київського гурту "Вій", сценарист, актор, телеведучий ("Казки Сашка Лірника"), автор програм. Був членом журі фестивалю авторської пісні "Срібна підкова", постійний учасник фестивалів "Країна мрій", "Шешори", "День Незалежності з Махном", "Етноеволюція", "Трипільське коло". Володар почесного звання "Заслужений працівник культури України". 
Володіє такими музичними інструментами як колісна ліра, варган, бубон, гітара. 
В 2014 році на екрани вийшов мультсеріал "Моя країна Україна" за сценарієм Сашка Лірника.
2011 року у видавництві Олега Петренка-Заневського "Сіма видає" вперше вийшла книжка "Казки Лірника Сашка". В 2013 році це видання на Інтернаціональній виставці ілюстраторів дитячої книжки Mostra degli Illustratori було обране до 50 найкращих художніх творів. В 2014 році книжка "Казки Лірника Сашка" вийшла у видавництві "Зелений Пес" та стала лідером в рейтингу українських книжок. 
Як волонтер Сашко Лірник часто відвідує зону АТО. Став художнім керівником першого волонтерського агітпотягу "Труханівська Січ". Організовує виступи для бійців.

Фото зі сторінки Сашка Лірника у Facebook.

Немає коментарів:

Дописати коментар