середу, 23 березня 2016 р.

«Якщо читає дитина, Україна буде вільна і єдина»

Під таким гаслом пропонується до вашої уваги виставка літератури для підлітків у ЦРБ ім.Ф Достоєвського.
Книги – невід’ємна частина гармонійного інтелектуального розвитку дитини, навчають самостійно і творчо мислити, йти крок за кроком від простих до більш складних задач, допомагають  набувати та тренувати такі важливі якості, як логіку, увагу, гострий зір, уяву.
Читання книг призводить до виникнення інтуїтивної грамотності.. Адже, виказуючи своє розуміння життя, свої погляди на ті чи інші явища, події та аналізуючи їх, підліток формує власні ідеали і світобачення.
Необхідно добирати літературу відповідно з віком та інтересами дитини. Так, молодші підлітки 10–12 років, в основному, віддають перевагу пригодам, пізнавальній літературі, а також книгам про дружбу. Старші підлітки 13–15 років найбільший інтерес виявляють до фантастики, детективів, науково-пізнавальної літератури і навіть любовних романів.
 У книзі підліток намагається знайти відповіді на складні етичні, моральні та духовні запитання про сенс життя, шукає приклад для наслідування — того, хто підкаже, як слід жити. . З усього розмаїття літератури для підлітків, що сьогодні виходять з друку,пропонуємо  звернутись до тих, де художньо, в переконливій формі реальність переплітається з надією, а фантазія й вигадка слугують тому, щоб краще пізнати оточення і бути готовим до майбутнього, де автор твору відкриває світ з позиції свого героя і дивиться на світ його очима.
Саме таку літературу ми підібрали для вас на цю виставку. Приходьте до нас, заглиблюйтесь у книжковий світ - це так цікаво! 


Немає коментарів:

Дописати коментар