четвер, 31 березня 2016 р.

2 квітня – день розповсюдження інформації про аутизм

Аутичність – це цілковите заглиблення людини в себе, у створений нею власний світ.
Часто виникає питання, де межа між особливостями характеру та патологією. Тому варто чітко розмежовувати хворобу й особливості вдачі. Основний критерій психологічно здорової людини – здатність до комунікації, адаптації до соціальних вимог і самореалізації. Аутизм – це нездатність людини формувати емоційні стосунки з іншими, оточуючими людьми. Аутизм - це порушення розвитку, яке характеризується відхиленнями в поведінці, соціальній взаємодії і спілкуванні. Він виражається в різних формах і може проявлятися при різних психічних розладах. Так, що таке аутизм, які причини аутизму, і чим відрізняється поведінка аутиста від звичайного поведінки дитини або дорослого? Механізм мозкових порушень при аутизмі Однозначної відповіді на питання, що саме порушується в роботі мозку, на жаль, і донині не існує. На відміну від більшості розладів роботи мозку, наприклад, хвороби Паркінсона, у аутизму немає єдиного чіткого механізму, причому, як на клітинному, так і на молекулярному або системному рівнях. Насправді невідомо, що саме об'єднує назва аутизм - це кілька розладів відразу, при яких на деякій кількості загальних молекулярних ланцюжків сходиться вплив мутацій, або це велика група розладів, механізми сильно розрізняються (як порушення інтелекту).

Але якщо дитина аутист це зовсім не означає, що він не зможе реалізувати себе в житті і тому є приклади:
Ізраіль: В ізраїльській військовій розвідці є спеціальний підрозділ, у якому служать юнаки і дівчата, які страждають різними порушеннями аутистичного спектру. Ініціатива його створення належить нинішньому директору Служби зовнішньої розвідки Ізраїлю «Моссад» Таміру Пардо. Аутисти займаються в основному аналізом карт і аерофотознімків, що з'являються на екранах комп'ютерів. В силу особливостей мислення вони звертають увагу на найдрібніші подробиці, облік яких при підготовці військових операцій на місцевості дозволяє не допустити можливих втрат особового складу. Таким чином аутисти-розвідники рятують життя солдатів.Важливо також, що в процесі служби ЦАХАЛ допомагає військовослужбовцям-аутистам набувати навички, що допомагають їм у звичайному житті. Аутист здатний обробляти візуальну і текстову інформацію у кілька разів швидше, ніж людина, яка не страждає захворюваннями.аутичного спектру.
Данія: Ця їх особливість виявилася незамінною в хайтек.
В данській компанії Specialisterne, що спеціалізується на технологічному консультуванні, 75 відсотків працівників — аутисти та люди, у яких діагностовано синдром Аспергера, також відноситься до аутическому спектру.
Від звичайних працівників вони відрізняються неймовірною увагою до деталей, надлюдською зосередженістю, здатність швидко обробляти величезні масиви інформації. Ці вміння особливо корисні для тестувальників програм. Якість роботи аутистів, які займаються цією роботою, в кілька разів вище, ніж якість роботи звичайних людей. Аутисти можуть перевірити технічну документацію на 4000 сторінок в 10 разів швидше звичайних людей і не пропустити жодної помилки.
Список відомих особистостей, які страждали або страждають аутизмом, весь час поповнюється.
Німеччина: у країні існує величезний попит на фахівців з тестування програмного забезпечення, тому консалтингова фірма Auticon навчає співробітників саме в цій сфер. Auticon надає своїм клієнтам послуги спеціального тренера. Ельке Зенг (Elke Seng) з'ясовує, яка робоче середовище і яке освітлення необхідно співробітникові-аутиста, якого шуму краще уникати, де потрібно поставити робочий стіл, яка температура повинна бути в офісі. Крім того, тренер стежить за облаштуванням робочого місця, пояснює співробітникам і начальству особливості людей з синдромом Аспергера.


Аутисти страждають від невиліковної хвороби, прояви якої заважають в побуті, але можуть бути перевагою в професії…

Немає коментарів:

Дописати коментар