понеділок, 8 вересня 2014 р.

"Тризуб, як знак Великої Богині Київської Русі"

Дніпропетровський історик Андрій Карнаух видав книгу, на створення якої пішло близько двадцяти років, що дає наукове трактування герба тризуба: "Тризуб, як знак Великої Богині Київської Русі". За словами самого автора, питання тризуба обговорювали з часів Грушевського, але досі остаточного тлумачення символу не існувало.
- Щоб довести будь-яку теорію, потрібно продемонструвати її регулярність, - вважає історик. - Моя книга показує існування тризуба протягом тривалого періоду історії.
Автор стверджує: тризуб є символом божества, яке в "Велесовій книзі" описується як "Матерь Слава" і згадується 63 рази. Прообрази тризуба можна знайти в шумерській та єгипетській культурах, у Китаї, Японії, Середній Азії, а також у західних слов'ян.
Видану книгу направлено до національної, парламентської та історичної бібліотек в Києві, а також до Великої Брианії, Німеччини, Франції, Польщі, США, Росії.
- Тепер, коли Росія розв'язала війну, а Путін стверджує, що держави Україна не існувало, такі книги дуже важливі, бо доводять: наша країна має прадавню історію, - зазначає Андрій Карнаух.

Джерело: Голос України

Немає коментарів:

Дописати коментар