середу, 3 вересня 2014 р.

Книжкові новинки осені 2014-го для дітей-вундеркіндів

Восени традиційно виходить друком багато книжкових новинок. Вони помалу з'являються в книгарнях, а також точно будуть на Форумі видавців, що стартує 11 вересня у Львові. 

Христина Лукащук. Казка про Майдан. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2014
Зараз у багатьох виникає питання: як говорити з дітьми про драматичні події, які пережила наша країна, відстоюючи прагнення людей жити в оновленому суспільстві. Про Майдан було і буде багато видань. А це - книга для маленьких, які все бачать, розуміють і по-своєму сприймають. "Казка про Майдан" - перша спроба говорити з малими дітьми про складні речі виражальними засобами казки. Автор - Христина Лукащук - створила не лише текст, а й дуже символічні малюнки, сповнені архетипів та глибинних сенсів. А ікона, що на обкладинці, яку намалював Роман Зілінко, буде дітям служити ще й оберегом.

Андрій Кокотюха. Таємниця підводного човна. - Київ: А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га, 2013
Вони шукали й знаходили скарби по всій Україні - на землі і під землею. Тепер на часі - підводні пригоди. У Криму на темному дні загадкової бухти лежить "Сом" - один із перших підводних човнів Українського Чорноморського флоту. Майже сто років тому його затопила команда, щоб він не дістався ворогам молодої Української держави. На борту "Сома" - справжній скарб, що може розкрити чимало таємниць і змінити уяву про один із героїчних епізодів нашої історії. Але що за чудовисько стереже вхід до цієї бухти? І хто ще полює за цим підводним скарбом, аби заволодіти ним і знищити таємницю? Про це хочуть дізнатися наші давні знайомі, невтомні шукачі скарбів: київські хлопці Данило й Богдан, їхня приятелька Галка з Полтавщини та незмінний член безстрашної команди, бойовий африканський страус на ім'я Футбол.
Третя частина популярної детективної серії з життя сучасних школярів, що полюють за скарбами, пропонує ще більше пригод і несподіваних відкриттів. А ще нагадує: свою країну треба любити... 

Бодо Шефер. Кіра й таємниця бублика. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2014
Життя Кіри цілком змінилося після того, як вона врятувала пса - чудового лабрадора Мані. Він умів розмовляти та навчив дівчинку правильно заощаджувати і розпоряджатися грошима. Ось-ось має здійснитися мрія Кіри - і вона полетить до Каліфорнії. Але на шляху до мети несподівано виникають перешкоди, які не так легко подолати. Адже для цього потрібно знати сім правил життя...
Книга відкриває дітям правила життя, які допоможуть їм досягати мети і стати гідними громадянами.

Олександр Гаврош. Рзбійник Пинтя у заклятому місті. - Київ: А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га, 2013
Це не просто роман, сповнений дивовижних пригод. Це перша в українській літературі казкова хроніка, заснована на реаліях українських народних казок Карпатського регіону. Це запрошення в захопливу, сповнену небезпек і неймовірних перевтілень мандрівку у Закрайсвіття, де разом із шляхетним розбійником Пинтею діють нові друзі та вороги - Прунслик, Чорний лицар, Церцерушка, Зелений заєць, дракон Шаркань, Ганджі-баба та багато інших.

Туве Янссон. Країна Мумі-тролів. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2014
Це нові неповторні зустрічі з милим сімейством Мумі-тролів та їхніми багатьма друзями. Маленькі герої книжки підросли настільки ж, наскільки подорослішали читачі "Країни Мумі-тролів". Тепер їм доводиться замислюватися над важливими речами, якими сповнений світ, - такими, як сенс життя, самопізнання і самоствердження, любов, взаємоповага. В книгу увійшли повісті "Мемуари Тата Мумі-троля", "Небезпечне літо", "Зима - чарівниця".

Зірка Мензатюк. Ангел Золоте Волосся. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2013
Що може розрадити дівчинку, життя якої складається з неприємностей? І вчителька раз у раз записує зауваження у щоденник, і однокласники дошкуляють, і тато не їздить на крутому джипі. Але найгірше - братиков іпотрібна операція, тому батькам, напевно, доведеться прлдавати квартиру... Тут допоможе хіба диво. Справжнє. Як-от поява Ангела Золоте Волосся, який навчить бачити добро навіть у щоденних клопотах і щиро вірити в те, що життя насправді чудове.

Немає коментарів:

Дописати коментар