вівторок, 17 грудня 2019 р.

Казкове Різдво. 7 дитячих казок




Збірка «Диво на Різдво» Vivat Харків, 2019 
Ви знаєте, де живе різдвяний дух? На чарівній галявині. Там можна зустріти чаклунів і власну Совість, познайомитись з гномом, навчитись розуміти мову тварин. Звідти можна вирушити у Цукрову Вежу та Будинок Надії. І там же, на галявині, відчути іскристу магію Різдвяного снігу та отримати надзвичайні подарунки від янгола, який виготовляє ваші сни. Все це ви знайдете – лише розгорніть книжку і пориньте в казкові історії. 
Кому і навіщо читати: Дітям від 5 до 8 років. Батькам – щоб повернути гарні спогади дитинства та відчути пряний аромат Різдва.




Кейті О’Нілл «Принцеса+принцеса: довго і щасливо» (графічний роман) Рідна мова, Київ, 2019 
Жили-були собі дві принцеси. Кожна у своєму царстві. Одну – товстушку - зла сестриця заточила у башту і приставила до неї дракона. Друга виросла справжньою розбишакою і вдягалася, як хлопчисько. Перша принцеса мріяла, що колись її звільнить з вежі прекрасний принц на коні. Друга – мріяла когось спасти. І таки звільнила бранку вежі. З цього моменту дві принцеси стали нерозлучними. Їхню дружбу не похитнув навіть принц. (Хоча по секрету - він був досить капризним і не зовсім привабливим). Згодом, коли дівчата виросли, а перша принцеса стала королевою, вони знову зустрілися. І врешті, одружилися… Весілля – хеппі-енд цієї історії. 
Кому і навіщо читати: Книга адресована дітям у віці 7-9років. Нетипова історія про двох дівчат, які люблять одна одну, мають власне уявлення про геройство, іноді страждають від комплексів, уникають принців та управляють своєю долею. Бажано читати разом з батьками, адже в сюжеті коміксу присутня тема ЛГБТ- спільноти. 

«Сучасні українські казки» Фонтан казок Київ, 2019 
Збірка містить 21 казку, кожна з яких - яскравий фонтан фантазії, чарів та пригод. Деякі написані в стилі українських народних казок, інші – сучасні . Їх поєднує одне споконвічне казкове правило: добро завжди перемагає зло. Втім, казки дуже цікаві, адже автори наповнили їх подробицями і змістом, знайомим сучасним дітям. Серед авторів казок знані українські письменники: Сашко Дерманський, Ірен Роздобудько, Юрій Винничук, Іван Андрусяк, художниця і письменниця Катерина Штанко, та ін. 
Кому і навіщо читати: Дітям віком від 3 до 5 років та від 6 до 8 років. Цю збірку казок з неперевершеними ілюстраціями із задоволенням можна перечитувати багато разів, в ній кожен знайде собі казку до душі. Дорослі також. 

Крістіна Андрес «Буркотун і Родзинка» Vivat Харків, 2019 
Одного разу заєць Буркотун отримав листа, в якому ховався ключ від спадку. Спадок дивний: чи то дім його прадядька, чи можливо, самі двері від того дому. Точно невідомо. Відомо, лише, що двері ті - блакитного кольору. Буркотун відправляється на пошуки будинку, які перетворюються на низку цікавих та веселих пригод. У нього з’являється багато дивних, але веселих друзів-звірят та подруга Родзинка. Разом вони готують смішні супи, піклуються один про одного і намагаються знайти таємничий будинок. Або хоча би двері від нього. 
Кому і навіщо читати: Повчальна книга для дошкільнят та молодших школярів. Чудова збірка історій про дружбу, добросусідство, взаємодопомогу та турботу. Батькам, мжливо, стануть в нагоді рецепти 
казкових страв. 

Мартін Содомка «Як прокласти залізницю» Львів Видавництво Старого Лева, 2019р. 
Так часто буває: сидить як мишка тихенько, а насправді в душі коїться щось величне, будуються сміливі мрії. Наприклад, прокласти залізницю. Герой четвертої книжки чеського письменника Мартіна Содомки, мишка-інженер Макс мріє побудувати паровий двигун для локомотива, прокласти тунель, знайти найкращий маршрут для колії. І завоювати серце художниці Рахель, у яку він закоханий. В книзі також описана мандрівка старовинною залізницею та навіть залізнична катастрофа.
Кому і навіщо читати: Дітям віку7+, переважно хлопчикам – адже в книзі багато технічних деталей. Разом із героями читачі довідаються, як працює паровий двигун, як конструюють локомотив – в цікавій та доступній формі про принципи роботи залізниці.

Олександр Гаврош Різдвяна історія ослика Хвостика Фонтан казок Київ, 2019
Ослик на ім’я Хвостик живе у карпатському селі. Рік тому він брав участь у святкування Різдва – у вертепі грав роль віслюка і мріє знову відчути себе на сцені. Окрім того, він сумує за коханою – овечкою Бертою. Та одного зимового вечора напередодні свята Хвостика викрадають два злодія. І з цього моменту починаються чарівні пригоди ослика, його мандри лісом і зустрічі з різними людьми (добрими та лихими). Але всі вони зміняться на краще за допомогою ослика .А сам він буде мандрувати у пошуках кохання та заповітної мрії. 
Кому і навіщо читати: Дітям від 3 років. Захоплива, весела історія. Ця книжка – те, що якраз потрібно читати на Різдво, адже вона вселяє впевненість у тому, що все в наших руках - мрії збуваються. 

Юстен Ґордер «Різдвяна містерія» Літопис Львів, 2019 
Норвезький хлопчик Іоаким купує у книжковому магазині старенький календар, і разом з ним отримує таємничу історію про дівчинку Елізабет, яка багато років тому також купила календар і зникла з магазину. Як з’ясовує хлопець, Елізабет здійснила подорож у часі та перенеслась в місто Віфлеєм – у ті часи, коли там народився маленький Ісус. Герої проходять багато пригод, попутно дізнаючись про історію християнства в Норвегії, архітектурні пам’ятки. 
Кому і навіщо читати: Аудиторія від 5років. Захоплююча книга, у якій розповідається дивовижна історія Різдва, подана у вигляді казки. Водночас ця книга – передріздвяний календар. 








Немає коментарів:

Дописати коментар