вівторок, 20 листопада 2018 р.

#mustread книг останнього місяця осені


Сильвія Плат. Під скляним ковпаком
Головна героїня роману Естер Ґрінвуд отримує можливість стажуватися у модному жіночому журналі в Нью-Йорку. Вона впевнена - їй під силу підкорити це місто та здійснити заповітну мрію: стати письменницею. Але за красивими показами мод, коктейльними вечірками, новими знайомствами криється байдужість оточуючих і проблеми нового "дорослого" життя. Дуже швидко Естер розуміє, що починає втрачати контроль над собою і все більше занурюється в самотність та депресію.

Джон Ґрін. Досить Катрін 
Головного героя роману Коліна постійно кидають дівчата, до того ж усіх їх звуть Кетрін. Що ж із цим робити генію-невдасі? Звісно ж, скласти формулу кохання й розрахувати наступний момент розлуки! Разом зі своїм найкращим другом Хасаном Колін вирушає у незаюбутню подорож, яка доведе йому, що не все в цьому житті можна передбачити! Аби стати щасливим, Колін буде боротися, закохуватися, розчаровуватися та відкривати таємницю багатьох Кетрін.

Стефані Майер. Аптекар
Від автора світового бестселера "Сутінки" Стефані Майєр! Вона працює на владу США, і про це майже нікому не відомо. Вона - одна з найкращих секретних агентів. Настільки секретних, що їй навіть не потрібне ім’я. Єдина людина, якій вона довіряла, - мертва. Незабаром помста має дійти й до неї… Вона знає про всі загрози й розуміє: треба готуватися до найжорстокішого бою, де на кону - власне життя. Але несподівана зустріч порушить її плани.

Рей Бредбері. Щось лихе насуває
Роман американського письменника Рея Бредбері "Щось лихе насуває" описує незвичні пригоди двох чотирнадцятилітніх приятелів та батька одного з них, їхні пошуки самих себе в лабіринтах і пастках темного заїжджого Карнавалу. Це психологічно-філософський твір з гострим сюжетом, несподіваними поворотами та вишуканою поетичною мовою, що є сплавом містики, фантастики та реалізму.

Стівен Кінг. Серця в Атлантиді
Книга неперевершеного короля жахів Стівена Кінга, в яку увійшли п’ять його повістей, написаних у період з 1960 по 1999 роки. Усі частини поєднані сюжетно та зображують життя героїв, на яких сильно вплинула В’єтнамська війна. "Ниці люди в жовтих плащах", "Серця в Атлантиді", "Сліпий Віллі", "Для чого ми у В’єтнамі?", "Тіні ночі спадають з небес".

Філіп Рот. Американська пастораль
США після Другої світової війни. Епоха великих ілюзій та "американської мрії". Швед Левов - чесний і щирий хлопець з родини єврейських емігрантів. Усе його життя - це ідеально розпланований шлях: вступ до коледжу, бейсбольна команда, продовження справи батька на фабриці, успішне примноження родинних статків, одруження з красунею "Міс Нью-Джерсі", власний мурований будинок, люба дитина - справжня "американська мрія", втілена в життя. Та несподівано рай перетворюється на пекло, причиною чого стає єдина, найдорожча донька Меррі. Дівчина-підліток, фанатично захоплена комуністичними ідеями, скоює кривавий політичний злочин… Чи зможе Швед Левов повернути втрачене щастя? І що, як насправді це була тільки його бездоганна ілюзія?

Генрі Марш. Ні сонце, ані смерть. Зі щоденників нейрохірурга
"Зі щоденників нейрохірурга" - надзвичайно особисті мемуари, що вражають відвертістю, мудрістю та літературною майстерністю. Завершуючи свою майже сорокарічну лікарську кар’єру, автор бестселера розмірковує про сенс людського існування, про суть праці лікаря, труднощі професії й про те, чим може обернутися відчайдушне бажання продовжити пацієнтові життя за всяку ціну. Генрі Марш - чудовий співрозмовник: випадки з хірургічної практики у Британії, Непалі, Україні перемежовуються яскравими та щемкими епізодами з його дитинства та юності, непересічними моментами професійного становлення та простими й водночас приголомшливо глибокими роздумами про те, що справді має значення.

Павло Вольвач. Сни неофіта
"Сни неофіта" - це соковита панорама життя, в яку вписаний учорашній кримінал-початківець, пролетар, різночинець, а нині - молодий поет і журналіст Павло. Перед читачем постає Запоріжжя 90-х, де є усе: грабіжники й журналісти, махновці й губернатори, бійці "Спасу" й поети-літстудійці. На сторінках роману легендарний поет-дисидент Холодний сусідує з авторитетом Медведем, а містик Чудін якось поєднується з секс-символом Наталкою Шамоніною. І над усіма ними панує Місто, яке Вольвач вніс на мапу української літератури.

Немає коментарів:

Дописати коментар