понеділок, 6 серпня 2018 р.

Лідери думок - читачам бібліотеки


Друзі! Ми розпочинаємо новий цикл публікацій, в яких будемо ділитися з Вами цікавими думками, порадами людей, які, тією чи іншою мірою впливають на суспільне життя. І, перша добірка рекомендованих до прочитання книг - серпневий #mustread від українського журналіста, головного редактора Радіо "НВ" Валерія Калниша.

КАРТКОВИЙ БУДИНОК. КНИГА 3. ОСТАННЯ ГРА
Майкл Доббс
Минуло п’ятнадцять років відтоді, як Френсис Уркгарт здобув посаду прем’єр-міністра, і країна вже втомилася від нього. Однак він не дозволить так легко вигнати себе з Кабінету. Якщо громадськість жадає свіжої крові - вона її отримає. І хай чим закінчиться його велика гра, ім’я Френсиса Уркгарта не забудуть уже ніколи... Завершуючи похмуру трилогію про жадобу, корупцію і неприборкані амбіції, роман «Остання гра» черговий раз засвідчує: незалежно від країни, в коридорах влади правлять інтриги та пристрасті
SAPIENS. КРАТКАЯ ИСТОРИЯ ЧЕЛОВЕЧЕСТВА
Юваль Ной Харари
Ювал Ной Харарі, професор історичного факультету Єврейського університету в Єрусалимі, показує, як хід історії формував людське суспільство і дійсність навколо нього. Його книга простежує зв'язок між подіями минулого та проблемами сучасності і змушує читача переглянути всі усталені уявлення про навколишній світ.

ДВА РОКИ, ВІСІМ МІСЯЦІВ І ДВАДЦЯТЬ ВІСІМ НОЧЕЙ
Салман Рушді
Реальність і казка, джини і люди ... У новому романі "Два роки, Вісім місяців и двадцять Вісім ночей" чарівництво приходить в наш світ разом із загадковою бурею. Натхненний історіями з "Тисячі і однієї ночі", Салман Рушді розповість про вічну битву добра і зла, пороках нашого світу і, звичайно ж, кохання - добре, пристрасне, руйнівне.
ГЕРОЙ ІМПЕРІЇ
Кендіс Міллард
Звідки з’являються особистості, які у важкий момент здатні об’єднати всю націю? Що визначає долі героїв - особистий вибір чи життєві обставини? Вінстон Черчилль у 24 роки був переконаний, що досягне абсолютної вершини в політиці. Його амбітність, цілеспрямованість і впевненість змушували перейнятися цією думкою інших. Однак Вінстону знадобилося сорок років, щоб проторувати свій шлях до найвищого політичного кабінету.
ЗАНЕПАД ВЛАДИ
Мойзес Наїм
Радикальні зміни в усіх сферах суспільного життя поступово ведуть до занепаду влади - політичної, військової, економічної, релігійної, ба навіть влади мас-медіа. Міркуючи про три світові революції - збільшення, мобільності й ментальності, автор не лише показує позитивні перспективи процесу занепаду влади, а й застерігає від його серйозних небезпек, передусім через можливість скочування в анархію, безлад, втрату порядку і контролю за негативними проявами суспільної поведінки.
СВОБОДА СЛОВА ПРОТИВ СТРАХА И УНИЖЕНИЯ
Савик Шустер
Ця книга - унікальний документ епохи, в якому автор пропонує свої рецепти порятунку і процвітання України. Автор пише про найважливіші політичні події в історії нашої країни, які спостерігав на власні очі. Він правдиво розповідає про власні поразки і визнає свої помилки. Савік Шустер демонструє свій погляд на проблеми сучасної України та представляє незвичайні методи їх вирішення. За допомогою так званої "карти емоцій України" автор описує українське суспільство і на її основі прогнозує майбутнє України і пропонує свій план її порятунку. 
ПОСЛЕДНЯЯ ИМПЕРИЯ. ПАДЕНИЕ СОВЕТСКОГО СОЮЗА
Сергей Плохий
Майже півстоліття СРСР і США вели холодну війну, яка загрожувала перейти в "гарячу". Розподіл світу з ідеологічних кордонів здавався вічним. Але несподівано одна зі сторін спустила прапор. Професор історії Гарвардського університету викладає хронологію п'яти останніх місяців 1991 року, що змінили нашу країну і світ, і пропонує виважену оцінку подій, що зумовили і супроводжували загибель СРСР і початок самостійного життя Росії, України та інших колишніх радянських республік.
HOMO DEUS. ЛЮДИНА БОЖЕСТВЕННА. ЗА ЛАШТУНКАМИ МАЙБУТНЬОГО
Ювал Ной Харарі
У книзі автор піднімає філософські питання, аналізує досвід, який людство здобуло за час свого розвитку, заглиблюється в наші емоції і свідомість. Автор пропонує ескіз майбутнього людства, цілком реальний і не обов’язково райдужний. Скажімо, люди завжди хотіли подолати старість і злидні й дорівнятися до богів. Але для цього вони мають отримати контроль над власною біологічною основою. Якщо колись смерть і біль зникнуть із нашого життя, а підстави сподіватися на це не такі вже й нереальні, ми зможемо подвоїти тривалість життя або й жити скільки заманеться.
ВОГОНЬ І ЛЮТЬ. ВСЕРЕДИНІ БІЛОГО ДОМУ ТРАМПА
Майкл Вулфф
Книга за перший тиждень після виходу стала бестселером у США, розійшовшись мільйонним накладом. До того адміністрація 45-го президента Сполучених Штатів обіцяла подати на її автора, політичного журналіста Майкла Вулффа, до суду, щоб зупинити появу книжки. Відверта, без купюр ‒ «Вогонь і лють» перекладена понад тридцятьма мовами. Книжка, до якої увійшло понад 200 інтерв’ю, не лише розкриває політичні тонкощі, створює психологічний портрет Дональда Трампа, а й дає змогу оцінити рівень свободи слова в країні, де перші особи не бояться бути заскоченими зненацька.
ТЕНЬ МАЗЕПЫ. УКРАИНСКАЯ НАЦИЯ В ЭПОХУ ГОГОЛЯ
Сергей Беляков
Актуальна резонансна тематика: фундаментальне історичне дослідження історії української нації, написане в науково-популярному форматі. Поєднуючи скрупульозність історика з талантом оповідача, автор робить, здавалося б, неможливе: фундаментальне дослідження, засноване на безлічі джерел. Тут гетьмани вершать долі Війська Запорізького і чути козацьку мову, тут оживає в яскравих запахах, звуках, фарбах чарівний світ малоросійського села, тут біографії великих письменників і поетів - навіть Шевченко і Гоголя - лише частина загальної біографії і долі ... Тут народжується нація.

Немає коментарів:

Дописати коментар