понеділок, 22 січня 2018 р.

Книжка про книжки

Умберто Еко та Жан-Клод Кар'єр - два професійних читача, пристрасних бібліофіла, колекціонера і просто двоє людей, які знають про книги все. Протягом двох з половиною сотень сторінок вони обговорюють все, від визначення культури до фізіології читання. Блискучий, просочений тонким гумором діалог в результаті показує, що книга - як, наприклад, колесо - є тим винаходом, яке неможливо вдосконалити.
Це книга не лише про книжки, а й про релігію, історію, мистецтво, літературу, поезію, колекціонерів, смерть, сучасність, технології, минуле і майбутнє, освіту і багато чого іншого.

"Баланс між високими інтелектуальними чеснотами і низькими дурощами дає більш – менш нейтральний результат. Якщо книжки призначені для того, щоб бути точним відображенням бажань і можливостей людства в пошуках кращого і довшого життя, то вони мають обов’язково виражати і надлишок честі з безчестям. Тож не сподіваймося позбутися творів брехливих і неправильних, тобто дурних під кутом зору нашої безпомильності. Вони ітимуть за нами, неначе вірні тіні, аж до кінця наших часів, чесно казатимуть, ким ми були, і скажуть навіть більше – ким ми є"

Почитати цю та інші цікаві книги можна тут: https://soloma.libraries.kiev.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар