пʼятницю, 1 серпня 2014 р.

Книги для читання на пляжі

Якщо ви грієтесь на сонечку, засмагаючи на пляжі чи на газоні на дачі, хочете відпочити, розслабитися, але не позбавляти всій мозок релаксуючої інформації, скористайтесь книгами з цього списку. Відпочинок і настрій отримаєте! Приємного  ЧИТАЮЧОГО ВІДПОЧИНКУ!

Пелем Відхауз. Серія про Дживса і Вустера
Це популярний цикл комічних творів про пригоди молодого англійського аристократа Берті Вустера і його камердинера Дживса. Гульвіса - аристократ і його слуга, якому завжди доводитьсч викручуватися з усіх пікантних і детективних ситуацій - ідеальна компанія для літнього відпочинку. А витогчений гумор і нескінченні комічні ситуації відволікатимуть вас від думок про роботу.

Наріне Абгарян. Манюня
Ця книга змусить вас сміятися в будь-якому місці. Неймовірна історія про двох радянських дівчат - подруг які живуть у Вірменії, про їх сувору бабусю, яка за темпераментом схоа на всім відому Фрекен Бок, про велику кількість родичів, які постійно потрапляють у неймовірні ситуації, про дитинство - безтурботне і щасливе.

Алессандро Барикко "1900-й, або Легенда про піаніста"
Це не звичайна книга. Це монолог. Пам'ять про друга, про унікального піаніста. Історія про те, як одного разу на лайнері, який йшов до Америки, була залишена новонароджена дитина. За всі свої тридцять років хлопець жодного разу не зійшов на берег. Він став ганіальним піаністом, якого світ ще не бачив, сумною легендою, просякнутою солоними бризками океану і запальними звуками джазу...

Фіцджеральд Ф. Ніч лагідна
"Ніч лагідна" - дивно красивий, витончений і талановитий роман класика американської літератури Френсіса Скотта Фіцджеральда. Книга в певній мірі написана з життя автора, його дружина, як і головна героїня, хворіла психічним захворюванням, з яким письменник боровся усе життя. Епоха джазу і нестримних веселощів, на фоні яких лікар психіатр одружується на заможній пацієнтці, будує на її гроші приватну клініку, закохується в актрису, з якою йому не судилося бути.

Алекс Гарленд. Пляж
Головний герой відправляється на пошуки земного раю - місця, про яке знає багато, але шлях до нього знайшли одиниці. Рай видається саме таким. Яким його малювала уява: білосніжні пляжі, бірюзова вода, голубе небо, пречудова компанія і повна свобода - що ще потрібно для щастя? Але над пляжем збираються хмари, а люди в ізольованому товаристві починають божеволіти.

Джером К. Джером. Троє в човні, не рахуючи собаку
У добрій старій Англії три холостяки вирішили відправитися в подорож по Темзі, прихопивши з собою собачку Монморенсі. Три телепні на природі - про це варто прочитати. Це справжній гумористичний путівник між Кінгстоном і Оксфордом. Мандруючи річкою, друзі потрапляють в кумедні ситуації. Читається легко і весело.

Грегорі Девід Робертс. Шантарам
За обсягом ця книга схожа на телефонний довідник, але хай вса не лякають 900 сторінок, ви не помітите як перегорнете останню її сторінку. В її основі реальні події. Головний герой - наркоман і злодій, який втік із австралійської в'язниці і дістався Бомбею, де був фальшивомонетником, контрабандистом, брав участь в розборках місцевої мафії і знайшов своє кохання. Але головна цінність книги в опис Індії, її традицій, місцевих жителів і способу їх життя.

Хелен Філдінг. Щоденник Бріджіт Джонс
Бріджіт - невдаха і нечепура. Вона об'їдається тістечками, щодня обіцяє собі прийти до тренажерної зали і почати жити за своїми доходами, просить Всесвіт послати їй гарного нареченого. Вона така, яка є. Сама книга - це смішна енциклопедія жіночих слабкостей.

Нил Гейман. Никогде (Задверье)
Гейман - справжній казкар нашого часу. Його можна читати будь де і будь коли. Читач переноситься в темне і туманне місто поблизу Лондона, населене небезпечними істотами. Цей світ наповнений злом і насиллям, тут відбуваються страшні речі, там неприємно пахне, але там неймовірно цікаво. І вам навряд чи захочеться вернутися назад.

Георгий Данелия. Безбилетный пассажир. Тостуемый пьет до дна
Автор книги - геній радянського кіно. Вся вона наскрізь просякнута атмосферою того часу. Це не звичайні мемуари, а весела мандрівка в минуле. З його неймовірно світлими людьми, сонячною Грузією, кіношними байками і вмінням посміятися над собою.

Стивен Кинг. Сияние
Життя надломилось і Джек Торранс з сім'єю селиться на зиму в старому гірському готелі, якому потрібний наглядач. На перший погляд перспектива непогана. Але ж це Стівен Кінг, а він ніяк не може без мертвих хлопчиків і жахливих привидів. Тому готель розпочинає полювання на своїх нових постояльців. Цей роман уже більше 30 років фігурує в різних рейтингах найстаріших  книг світової літератури.

Елізабет Гілберт. Їсти, молитись, кохати
Історія про те, як іноді хочеться все кинути і робити те, що дійсно хочеться. Поїхати в Італію і насолоджуватися найсмачнішим морозивом. Знайти себе серед мудреців Індії. Чи раптово закохатися в чоловіка своєї мрії на безкінечному індонезійському пляжі.

Колін Баттс. Ібіца
Автор книги живе на Ібиці, має свій бар і щоночі занурюється в гущу описаних подій. Ми нічого не знаємо про Ібіцу. А Ібіца - це бурхливе і неспокійне нічне життя, безумні туристи, наркотики і таблетки, гіди, які всім цим торгують, а також дружба і секс.

Джоан Харріс. Шоколад
Вітром карнавалу в забуте Богом містечко заносить маму в супроводі дивної дитини і плюшевого кенгуру. Хто вони - добрі феї, злі чарівники чи просто одинокі біженці в пошуках дому? Віанн Роше відкриває в містечку магазин шоколаду, який змінює традиційне одноманітне життя. Разом з книгою ватро прихопити пару плиток шоколаду. Смачного!

Джеймс Клавелл. Сегун
Історична епопея про англійського моряка, який першим із співвітчизників опинився в Японії ХVII століття. Роман з захоплюючим сюжетом, наповнений політичними інтригами, національними традиціями країни. З нього можна дізнатися майже все про кодекс самураїв і ніндзя.

Юхан Теорин. Ночной шторм
Скандинавська література славиться своєї похмурою атмосферою, але в ній є щось таке, що навіть в літній спекотний день заставить читати, не відриваючись. На далекому північному острові, який омивається штормами, з дерева розбитих кораблів, яке хвилями прибило до берега, побудовано хутір, на який приїздить жити молода сім'я. Невдовзі за загадкових обставин море забирає Кетрін. Її чоловік знає, що будинок повний привидів, боїться їх приходу на Різдво, навіть якщо з ними буде і Кетрін. Але йому варто боятися не мертвих...

Еллісон Пірсон. І як їй це вдається?
Кейт - ділова жінка з Манхеттена і мати трьох дітей може робити десять справ одночасно: продавати акції, міняти пелюшки, слідкувати за індексом Доу-Джонса, пекти пироги, бігти в школу, літати у відрядження. І все це не досипаючи, не маючи вільного часу, осуду подруг і вічного страху кудись не встигнути. Добра і смішна книга про те життя, яке залишилось по ту сторону відпустки.

Франсуаза Саган. Здравствуй, грусть
Ця книга пронизана меланхолією і легким сумом, олонуватим запахом моря, теплом нагрітого сонцем пляжу, п'янкими нотками першої закоханості і канікулами. Сесіль оп'янило це літо, відносини з красивим хлопцем, нові відчуття і ілюзія кохання. Але літо пролетіло, канікули скінчилися і виявилося, що кохання і не було. 

Стівен Фрай. Гіпопотам
Старий розпусник, колишній репортер, якого вигнали за пияцтво, і п'яниця зі стажем Тед Уолліс, отримує завдання від помираючої від раку племінниці вияснити, що за чортівня відбувається в її родовому маєтку. Тед спокушається не стільки завданням, як припасами віскі, яким славиться старовинний маєток. Він не уявляє з чого почати розслідування, але раптово все частіше чує про Диво Господнє, яке його дуже зацікавлює.

Илья Ильф, Евгений Петров. Двенадцать стульев
Хто не знає про походеньки Остапа Бендера ті Іпполіта Матвійовича Вороб'янінова? Але з кожним прочитанням цей твір, як хороше вино, стає кращим, герої комічнішими, цитати гострішими. Що про книгу говорити? Ви все самі знаєте. Просто читате і насолоджуйтеся. 

Немає коментарів:

Дописати коментар