понеділок, 26 грудня 2022 р.

"Зброя та молитва - запорука Перемоги". Зустріч молоді з військовим капеланом

Зброя та молитва - запорука Перемоги. Українці про це знають, тому щиро моляться і завзято захищають свою територію, а наша бібліотека робить все можливе, щоб сприяти в духовно-патріотичному вихованні юних українців.
Саме тому Центральна бібліотека Солом'янки на Освіти, 14а організувала зустріч учнів 10-го класу ліцею №144 ім. Григорія Ващенка з неповторним і креативним військовим капеланом, настоятелем Боярської церкви Покрови Святої Богородиці о.Димитрієм Присяжним, яка відбулася 22 грудня.
Панотець дуже глибока, світла, та багатогранна людина, спілкування з якою допомагає віднайти той, такий потрібний зараз, спокій та впевненість у Перемозі. Він обізнаний у будь-яких темах: релігії і туризмі, історії і військовій справі та навіть музиці і спорті. А ще він має аж чотири вищих освіти та чудовий фізичний вишкіл, займається східними єдиноборствами: вільною боротьбою, дзюдо та тхеквондо.
Учні були в захваті!
З величезним інтересом вони слухали про те, хто ж такі військові капелани, яка їхня місія, чому вони знаходяться на передовій, і як їхня присутність допомагає бійцям. Панотець ділився історіями з фронту, очевидцем яких він був, вкотре підтвердивши, що ЗСУ - це воїни, звитяга і самопожертва яких, не дасть шансів жодному ворогу.
Також капелан закликав молодь до прагнення бути міцними і загартовувати своє тіло, продемонструвавши власну неабияку фізичну витривалість, чим немало здивував присутніх юнаків.
Отець Димитрій – дуже пристрасний патріот з величезним досвідом служіння у зоні бойових дій. Він їздить на лінію розмежування ще від самого початку війни, щоб формувати незламний дух у бійців нашої армії та опікуватися їхніми душами. Уже завтра капелан знову відправиться туди, де зараз нашим воїнам так потрібна підтримка, у Бахмут. Він повезе їм свій багаж мудрості та духовності, а також листи та подарунки, що передали маленькі українці.



Немає коментарів:

Дописати коментар