четвер, 27 жовтня 2022 р.

"Міжнародний день Чорного моря". Віртуальна вікторина

Днями, 31 жовтня, буде відзначатися Міжнародний день Чорного моря. Варто зазначити, що це свято перш за все носить екологічне спрямування, а до святкових заходів зазвичай долучаються фахівці та небайдужа громада.
Це свято відзначається в день, коли в 1996 році шість причорноморських країн підписали Стратегічний план дій з реабілітації і захисту Чорного моря.
Цікаво, що є також спільний Європейський день моря, який святкують 20 травня, а Всесвітній день моря відзначають в останній четвер вересня. Різні країни мають тотожні національні свята. Наприклад, Національний день моря в США (22 травня), Мексиці (1 червня), в Китаї (11 липня), в Японії (16 липня), в Болівії (23 березня). День Балтійського моря (22 березня) також спільний для країн, що омиваються його водами.
Звісно, що Чорне море більшістю із нас сприймається саме як величезна курортна зона.
Тож давайте робити все від нас залежне, щоб вже у сезоні 2023 року Чорне море знову стало виключно місцем відпочинку, радощів та щасливих зустрічей.
А Центральна бібліотека Солом'янки на Освіти, 14а пропонує вам відповісти на питання тематичної вікторини про наше улюблене море.


Немає коментарів:

Дописати коментар