четвер, 9 червня 2022 р.

Літературно-музична кав'ярня. Онлайн-зустріч

На сьогоднішній день дуже важливим моментом у житті є спілкування, а особливо, коли мова йде про літературу, поезію, музику, світоглядні аспекти та власний вибір у житті.
Саме такі теми спілкування були обрані для онлайн-зустрічі 3-го червня, яку Центральна бібліотека Солом'янки на Освіти, 14а організувала разом із Київським ліцеєм "Універсум".
Представниками зустрічі були ліцеїсти цьогорічні випускники, вчителі, а також працівник бібліотеки Ігор Якубовський. Назва заходу - традиційна літературно-музична кав'ярня, на якій ліцеїсти ділились цікавими розповідями про себе, свій вибір у житті, цитували вірші відомих українських поетів Тараса Шевченка, Василя Стуса, Василя Симоненка, Ліни Костенко, а також ділилися власними поезіями, розповідали про улюблені книги, виконували свої пісні та відомі пісні Володимира Івасюка, Олександра Білаша. Ігор Якубовський заспівав авторські пісні на вірші Василя Симоненка, Василя Стуса, Ліни Костенко, Ольги Ходацької, Тетяни Яровициної та Анатолія Тарана.
Найбільш вразливими та актуальними були розповіді про військову агресію Росії проти України.
Заключним акордом онлайн-зустрічі стала пісня-хіт "Ой, у лузі червона калина". Не дивлячись на різне місцезнаходження учасників (Київ, різні куточки України та за кордоном), спілкування було щирим і наповненим любов'ю до рідної землі і один до одного.




Немає коментарів:

Дописати коментар