середу, 27 листопада 2019 р.

7 книжок для довгих зимових вечорів


Ельчін Сафарлі «Чекай удома, коли повернуся» Bookcyef Київ, 2019 
Листи батька до доньки, яку він не бачив майже вічність, сповнені любові та туги. Він розповідає їй про дні свого життя так, ніби пише щоденник. Щоденник життя, адресований люблячим батьком до своєї давно втраченої доньки. З надією на зустріч з нею. Адже листи здатні виразити більше емоцій, ніж просто оповідь. 
Навіщо читати: ця драматична історія - нагадування нам про те, що батьки завжди чекають на нас. А рецепти смачних страв, описані в книзі, теж стануть вам у нагоді. 

Лора Вандеркам «Я знаю, як їй все вдається» Тайм-менеджмент успішних жінок # книголав/Київ/ 2018 
Хочете стати успішною жінкою, але домашні турботи, робочі будні та постійні депресії не залишають часу для себе, любимої? Тоді ця книга саме для вас. Авторка тонко розуміє, як бути водночас ефективною та гармонійною особистістю і дає - іноді парадоксальні - поради про те, як з максимальною користю витрачати кожну хвилину свого дня. 
Навіщо читати: Ця книжка наповнена підказками про те, як змінити своє життя - на прикладах цікавих історій реальних жінок. 

Кеті Сілікокс «Здорова щаслива сексуальна» Мудрість аюрведи для сучасної жінки. Клуб сімейного дозвілля Харків, 2019 
Хто з жінок не мріє стати здоровою, щасливою і сексуальною? Спробуйте зайнятись аюрведою. Це не тільки філософія життя, але й перевірений тисячоліттями метод. Авторка впевнена: якщо ви бажаєте залучити мудрість аюрведи у своє життя, вам зовсім не обов’язково відмовлятись від зустрічей з подругою за келихом вина, від модних журналів та інших задоволень.
Навіщо читати: Книга – довідник про те, як стати здоровою – від сяючої шкіри до повноцінного сексуального життя. 

Ольга Токарчук «Веди свій плуг понад кістками мертвих» Урбіно Львів, 2011 
Літня учителька англійської Яніна Душейко проводить зиму в напівпустому дачному селищі. Після таємничих убивств місцевих мисливців, літня дама починає власне розслідування. Вона припускає, що це організована помста тварин. Чи це насправді так, або злодій все ж таки людського роду? 
Навіщо читати: Гарно скроєний «еко-трилер» від цьогорічної лауреатки Нобелівської премії. Ексцентрична героїня, цікаві сюжетні перипетії. 
Мирослав Дочнець «Світло семи днів. Маленькі історії для душі» Мукачевом, 2019 
Книжка складається з невеличких незв’язаних між собою історій, кожна з яких читається за декілька хвилин. Але залишає по собі «післясмак», коли хочеться зупинитися та подумати. Це зазвичай характерно для повчальних історій, які нам читали в дитинстві і які можна переказувати своїм дітям. Історій про Добро і Зло. 
Навіщо читати: Щоби звільнити свій розум від щоденних турбот. Та насолодитися літературою для душі. 

Юрко Іздрик «Меланхолії» Видавництво Старого Лева, 2019 
Знайти загублену опору. Пропустити, мов струм, любов і ненависть крізь себе. Вмитись чистою водою надії. І отримати врешті, катарсис, який допоможе піднятись на наступну сходинку еволюції. Все це – на тлі поетичної меланхолії.
Навіщо читати: Відчути, скільки любові може вмістити чоловіче серце і зрозуміти, ким ми є. 

Іван Андрусяк «Фонетика тиші» Богдан Тернопіль, 2019 
Знання, як відомо, примножує печаль. Поетичний Герой, упізнаючи світ, відкриває його для себе у безлічі вимірів. Печалиться за тим, що вже не побачить. А повість-метафора «Реставрація снігу». що входить у збірку, вважається одним із найкращих текстів про «війну після війни». 
Навіщо читати: Автор досліджує психологію людини у символічних ситуаціях.

Немає коментарів:

Дописати коментар