пʼятницю, 20 квітня 2018 р.

Книга вихідного дня

Адам Джонсон - американський романіст, неперевершений майстр короткого оповідання, професор Стенфордського університету, є одним з найбільш провокаційних і впливових авторів Америки. Його фантастичний роман “Син начальника сиріт” з’явився в 2012 році як результат подорожі в Північну Корею - країну одного з останніх тоталітарних режимів світу. Перекладений майже на двадцять мов, “Син начальника сиріт” приніс Адаму Джонсону кілька літературних премій і нагород, найвищою з яких є Пулітцерівська премія за кращий художній твір 2013 року.
Книга дуже складна. Вона заглиблює читача в психологію людини з маси, занурює в цю “іншу” країну, розповідає про складнощі життя там на прикладі кількох доль простих людей. Про країну, нецензуровані фотографії або відвертий журналістський репортаж з якої можуть коштувати життя.
У своєму грандіозному шедеврі Адам Джонсон дає захоплюючу картину світу, повного зубожіння, корупції і повсякденної жостокості, але в якому, незважаючи на всі складнощі, існують також дух товариства, рідкісні моменти краси і кохання.
Почитати цю та інші цікаві книги можна тут: https://soloma.libraries.kiev.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар