понеділок, 30 жовтня 2017 р.

Осінні канікули - з користю!

Усі люблять канікули! Вони дають змогу перепочити під час навчального року. Осінні канікули, зазвичай, тривають всього тиждень, але й цього часу достатньо, аби поринути в захопливий світ улюбленої книжки! Для наших юних читачів добірка книжок, які допоможуть провести час цікаво і з користю!

Бердт В. Все починається в тринадцять : повість – Львів : Видавництво Старого Лева, 2016. – 224 с.
Герої повісті - підлітки, які опинилися влітку у селі, розраховуючи на страшенну нудьгу. Натомість вони потрапляють у справжні пригоди, не раз навіть містичні - з нічними походами на цвинтар, духами померлих, відьмами, екстрасенсами та паранормальними подіями, від яких уже не занудьгуєшь, а навпаки - наковтаєшься страху.
Гаврош О. Неймовірні пригоди Івана Сили, найдужчої людини світу. Пригодницька повість. – К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2017. – 176 с.
Пригодницька повість відомого дитячого письменника Олександра Гавроша розповідає про яскраві пригоди неперевершеного гірського силача Івана Сили. Прототипом головного героя повісті став легендарний закарпатський богатир Іван Фірцак, який виборов звання чемпіона Чехословаччини та Європи з кількох видів спорту і об’їздив півсвіту, виступаючи в цирку, де здобув чимало яскравих перемог. 2013 року на основі цієї повісті було знято перший в третьому тисячолітті український дитячий фільм «Іван Сила», графічними кадрами з якого проілюстроване видання.
Дзвінка Матіяш. Марта з вулиці Святого Миколая : повість – Львів : Видавництво Старого Лева, 2016. – 240 с.
Повість Дзвінки Матіяш «Марта з вулиці Святого Миколая» адресована підліткам. Це історія дорослішання дівчинки, яка мріє стати художницею, становлення її як особистості. Це оповідь про життя її рідних і друзів, про творчість і натхнення, живопис і музику, любов і втрату. І про народження нового життя…
Абеді І. секретна місія Лоли – Х. : Видавництво «Ранок», 2012. – 224 с.
Ночами Лола перетворюється на знаменитого секретного агента на ім’я Джейн Фонд і рятує світ. Та вдень роль супершпигунки вдається їй зовсім не так добре. А тим часом ресторан, що належить її батькові, переживає важкі часи: відомий критик загрожує написати про нього розгромну статтю, яка відверне від ресторана й тих небагатьох відвідувачів, які є нині. І все це через те, що офіціантка висипала на штани критика склянку кубиків льоду, а симпатичного хом’ячка прийняли за пацюкаСтановище треба будь-що виправляти! І Лола зі своєю подругою Фло, як справжні секретні агенти, вистежують цю людину. Їхня місія полягає в тому, щоб знищити текст убивчої статті, перш ніж її встигнуть надрукувати. Завдання ускладнюється ще й тим, що Лола закохується в сина свого запеклого ворога…
Скрипець М. «Урочище відьмаків». Фантастично правдива повість – К. : Видавництво «Український пріоритет», 2017. – 192 с.
Ця казково правдива історія трапилася з добрим допитливим хлопчиком Любомудриком. Він хотів знати усе-усе на світі! Й саме йому стало відомо про замок Змія, що ховається за Урочищем відьмаків! А ще про страшні чари, які злий чаклун наслав на їхнє Гетьманство. Отож, він мусить врятувати свою країну від страшного лиха! І тут без вірних друзів не обійтись! Адже разом можна здолати і зло, і чари, і страшного Змія з його численними прислужниками. Неймовірно правдиві пригоди Любомудрика і його друзів захоплюють читача, роблять його добрішим і відповідальнішим та ведуть до перемоги над злом.
Волков О. Урфін Джюс і його дерев’яні солдати : казкова повість – К. : Махаон-Україна, 2010. – 288 с.
Герої цієї казкової повісті дівчинка Еллі та її друзі, з якими читач уперше познайомився в книжці «Чарівник Смарагдового міста», рятують мешканців Чарівної країни від влади злого Урфіна Джюса та його дерев'яних солдатів, яких він виготовляв у своїй столярній майстерні.

Немає коментарів:

Дописати коментар