середу, 9 серпня 2017 р.

Три бізнес-книги про досвід найуспішніших



Людина не може стати успішною, якщо не інвестує насамперед у себе. Ті, хто багато чого досяг у житті, стали такими завдяки безперервному навчанню та самовдосконаленню.




Тіль, П. Від нуля до одиниці: нотатки про стартапи, або Як створити майбутнє . – Київ: Наш Формат, 2016. – 226 с.
«Від нуля до одиниці» – книга-відкриття, яка стане пусковим механізмом для тих, хто прагне мислити категоріями стартапів і створювати нове, а не копіювати відпрацьовані шаблони. Автор переконує: роблячи те, що ми вже знаємо, ми рухаємо світ від 1 до n, додаючи більше чогось вже знаного; проте щоразу, коли ми створюємо щось нове, ми ступаємо від 0 до 1. Акт творення одиничний, як і мить творення, а його результат – щось нове і незвичайне.
Книга являє собою передусім курс лекцій Пітера Тіля Computer Science 183: Startup, який він прочитав у 2012 році студентам Стенфордського університету. Згодом, Пітер Тіль вирішив видати напрацювання окремою книжкою, і в 2014 році видання очолило рейтинги The New York Times, здобувши визнання ділових кіл і масової аудиторії.
В цій книзі все розкладено по поличках. Рекомендовано для прочитання підприємцям, топ-менеджерам і всім, хто прагне реалізувати нові бізнес-ідеї, які змінять світ і його майбутнє. Також буде корисно і для тих, хто ніяк не може вирішити для себе — потрібен йому бізнес чи ні.

Стоун, Б. Продається все. Джефф Безос та ера Amazon. – Київ: Наш Формат, 2016. – 399 с.
«Продається все. Джефф Безос та ера Amazon» відразу після публікації стала світовим бестселером. Найкращою книгою року її назвало не лише видання Financial Times (2013), а й такі світові ЗМІ як The Washington Post, Forbes, The New Republic, The Economist, Bloomberg та And Gizmodo. Це не лише історія успіху новаторської компанії, а й свого роду посібник, інструкція для тих, хто хоче створити свій бізнес.
Бред Стоун захопливо пише про зародження і розвиток Amazon, однієї з найбільш незвичайних на сьогоднішній день компаній планети, якій належать не тільки найвідоміший інтернет-магазин, але і фірми робототехніки, хмарних технологій, космічні проекти та ЗМІ, — від часів створення компанії на Волл-стріт на початку 1990-х і дотепер. Ця книга — історія успіху і розслідування одночасно. Стоун розкриває секрет успіху засновника Amazon Джеффа Безоса, одного із найвидатніших бізнес-лідерів сучасності і невтомного генератора ідей. Розповідає, як Amazon, переживши крах, зумів обійти конкурентів і почати свою безпрецедентну експансію по країнам і галузям.
Для топ-менеджерів, підприємців і всіх амбіційних читачів.

Горовіц, Б. Безжальна правда про нещадний бізнес: розбудова бізнесу в умовах невизначеності. – Київ: Наш формат, 2016. – 239 с.
Американський підприємець Бен Горовіц написав відверту книгу про бізнес, не подібну на сотні видань типу «Як створити власну справу і досягнути успіху».
«Безжальна правда про нещадний бізнес» присвячена принципам, якими особисто Бен Горовіц керується в роботі, тому, як змінювався його підхід в залежності від близькості банкрутства, як він намагався зберегти відносини з людьми і зберегти їхню довіру в складні часи, як брав на роботу і звільняв людей, як приймав рішення про тяжкість покарання за зрив випуску продукту, які вимоги висував директорам з персоналу і продажу, чим відрізняється хороший менеджер від поганого, як вибудовувати роботу з інвесторами та радою директорів, організувати робочі стосунки з друзями і ще багато чого.
Горовіца варто читати, коли ти вже запустив свій бізнес або ось-ось плануєш запустити. Тоді він подарує читачеві не тільки вельми цікаву історію свого життя, а й цілу купу тямущих порад, які зможуть виручити в найскладніших ситуаціях.
Горовіца потрібно читати, щоб зрозуміти, що підприємництво - це боротьба. І вона далеко не завжди закінчується перемогою. У більшості випадків, це боляче, страшно і болісно безнадійно, але все ж є кілька правил, які допоможуть трохи полегшити страждання підприємця.
Ця книга не для тих, хто шукає легких відповідей, а для тих, хто знає: запитань завжди більше, ніж відповідей, а перемагають у бізнесі тільки найвідважніші. Потужне видання для Вашого саморозвитку.

Немає коментарів:

Дописати коментар