середу, 15 жовтня 2014 р.

Вінні-Пуху - 88!

"Хорошо живет на свете Винни-Пух!" Хто в дитинстві не чув цієї пісеньки? Мабуть таких не існує. Вже майже 90 років історія про веселе ведмежа з'являється у житті кожної дитини. У мультфільмах, кіно, піснях, рекламі, на одязі, посуді й обгортках шоколаду - сьогодні Вінні-Пух та його друг П'ятачок є чи не найясравішими прикладами того, як літературна історія може бути втягнута в процес безкінечного культуротворення. 
Славна історія Вінні-Пуха розпочинається у 1926 році, коли в лондонському видавництві Methuen & Co виходить книга "Вінні Пух" з ілюстраціями Шепарда. Професійний художник - крикатурист, Шепард малював свої ескізи до "Вінні-Пуха" з натури. І це було зовсім не складно, адже і П'ятачок, і віслюк Іа, і Кенга, і Крихітка Ру, і Тигра - усе це були реальні іграшки, останні з яких придбали спеціально для розвитку сюжету.
Доля Вінні-Пуха в СРСР склалася ще цікавіше. До Всевітньої Конвенції про авторське право Радянський Союз приєднався лише в 1973 році, тому і переклади, й ілюстрації Вінні-Пуха вражають своїм різноманіттям. 


Немає коментарів:

Дописати коментар