середа, 11 вересня 2024 р.

"Місто Виборів / Electionville". Гра восьма

9 вересня Центральна бібліотека Солом’янки відгукнулася на запрошення Ліцею "Універсум" провести Гру з основ демократії "Місто Виборів / Electionville" для старшокласників. Час для цього було люб'язно надано вчителем права, паном Михайлом. Окрім нього, на грі також були присутні педагоги-натхненниці багатьох цікавих зустрічей для ліцеїстів пані Алла та пані Олена, які щиро прагнуть відкрити дітям цей цікавий розмаїтий світ та важливі явища в ньому.

Отже, цього дня ми зосередилися на Демократії. Що це за явище? Як його можна відчути і як вплинути на його розвиток та утвердження? Яка роль громадян у цьому? Як ставати активними впливовими громадянами? Як працює Місто і його бюджет в умовах децентралізації влади? Які зі сфер міста є "зайвими", а які три - найважливіші? На який термін ми вибираємо місцеву владу? На що ми зважаємо, коли робимо цей вибір? Що самі б воліли зробити, якби стали депутатами місцевих рад? З чого почали б? Що є оцінкою вдалої або невдалої каденції? - на всі ці питання так чи інакше ми разом шукали відповіді під час гри.


Молодь - фантастична! Варто їй зацікавитися чимось, як вона включається у жваві дискусії, полемізує, фонтанує ідеями! Недарма цю гру було розроблено спеціально для школярів, і її активно використовують для інтерактивної освіти у шведських школах та школах кількох країн ЄС. І Україна - не виняток! За це ми щиро вдячні розробнику гри, контент-бюро Fabel, і персонально - її винахіднику Максу Валентину, який у партнерстві з Українською Бібліотечною Асоціацією докладає багатьох зусиль, щоб гру було впроваджено і в Україні.
Звісно, ми домовилися з педагогами про зворотній зв'язок. Оскільки це - наш перший досвід проведення гри в навчальному закладі, нас дуже цікавлять відгуки юних учасників, які вже спробували себе у ролі управлінців, та досвідчених освітян, яким дісталася роль громадського нагляду і контролю.
А поки ми чекаємо на фідбек, нагадуємо про те, що Бібліотека на Освіти, з червня 2024 року проводить серію ігор вихідного дня, на які можна завітати у вільний від навчання час. Однак ми готові час від часу організувати виїзні ігри в освітніх закладах упродовж тижня.
Для цього знадобиться попередня заявка зацікавлених педагогів, які готові присвятити демократії два уроки поспіль, старшокласники, які щиро прагнуть розвитку, та вільний простір 4*4 м.
Реєстраційна форма ТУТ

Немає коментарів:

Дописати коментар