вівторок, 10 вересня 2024 р.

Письменник Василь Добрянський в Центральній бібліотеці Солом'янки!

До Центральної бібліотеки Солом’янки вже вдруге за рік завітав майстер детективу і володар численних нагород та відзнак Василь Добрянський, із презентацією своїх нових романів, які експонувалися на великому книжковому фестивалі KyivBookFest-2024!

У березні він вже презентував у нас свої історичні романи «Пані Валевська.Фатальна жінка Наполеона», «Ніхто не скаже прощавай», «Вибір капітана Котляревського», а також червоно-чорну серію власних детективів, які дуже активно читаються!
Цього разу пан Добрянський представив свої щойно видані твори:
  • "Самотній ворон", роман про серійного вбивцю, що тероризує невелике українське містечко протягом трьох десятиліть.
  • містичний роман з елементами горору «Лілі», який, до речі, за 2 місяці після виходу посів 5-ту сходинку у рейтингу найчитаніших українських детективів.
  • історичний роман "Школа зелених мавп", події якогорозгортаються у критичному для СРСР 1982 році.
  • та зовсім новий детективний роман «Колектор», який є продовженням червоно-чорної серії.
Зі слів автора, романи якого б жанру він не писав, оскільки сам він є мешканцем невеличкого затишного містечка на Прикарпатті, то й відповідно, полюбляє описувати події саме в райцентрах України, у яких зазвичай всі всіх знають, і дуже важко приховати правду. Однак, у цьому він вбачає один з найбільших викликів для автора – провести сюжет детективу так, щоб комар носа не підтяв.
Його романам властивий тонкий психологізм, адже автор, перш ніж писати свої твори, ретельно досліджує кримінальну психологію, що допомагає йому описувати портрети злочинців.
Пан Василь – людина з великим життєвим досвідом. Йому дуже цікаво відтворювати в літературі цей недосконалий світ, у якому всього досить – і енергії страху, і енергії любові.І якщо страх, який насправді має багато проявів, заважає людині жити, то енергія любові, навпаки – є тим, що витягує нас на світло. Бо «якщо в нас не буде енергії, не буде віри, не буде того, що нас штовхає, буде тяжко».

Немає коментарів:

Дописати коментар