понеділок, 2 вересня 2024 р.

Анонс заходу

На вівторкових Творчих читаннях 3 вересня у Центральній бібліотеці Солом’янки знайомитимемо новітнє покоління з бешкетником Карлсоном, улюбленцем їхніх батьків та бабусь-дідусів!

Літературний персонаж, вигаданий усесвітньо відомою шведською письменницею Астрід Ліндґрен, - головний герой трилогії: «Малий і Карлсон, що живе на даху» (1955), «Карлсон прилітає знов» (1962), «Нові пригоди Карлсона, що живе на даху» (1968), яку перекладено понад 70-ма мовами.
А допоможе нам у цьому книжка «Усе про Карлсона, який мешкає на даху»!

Нагадаємо, Карлсон живе у маленькій мансарді на даху багатоквартирного будинку в Стокгольмі, в тому ж районі, що й Астрід Ліндґрен. Його найкращий друг — семирічний (на момент знайомства з Карлсоном) хлопчик Сванте, наймолодша дитина в сім'ї Свантесон, на прізвисько Малий. Історія про Карлсона починається тим, що він починає прилітати до Малого, коли батьків немає вдома, багато бешкетує, багато ображається, але не перестає від цього бути «найкращим у світі».
І хоча психологи стверджують, що культ Карлсона може згубно впливати на дитячу психіку, проте немає сенсу забирати геть з очей книжку, яка може значно поліпшити настрій та знайти спільні теми для спілкування зі старшим поколінням, яке й не мріяло читати про Карлсона - українською! А всі ми знаємо, які соковиті стають переклади гуморних світових бестселерів завдяки нашій багатій на меткі всислови мові!

Немає коментарів:

Дописати коментар