пʼятниця, 20 вересня 2024 р.

Лекція з циклу "Солом'янка. Історія твого району ". Тема: "Маленькі селища"

От і відбулася заключна лекція циклу "Солом'янка. Історія твого району" на тему "Маленькі селища" від нашого колеги, провідного бібліотекаря з краєзнавчої роботи, краєзнавця Олександра Михайлика. Але він вже оголосив про нові цикли на інші краєзнавчі теми, які розпочнуться вже в жовтні!

Тема лекції була незвичною - адже гості дізналися аж про 8 місцевостей! Нам під час нашого лекційного циклу хотілося розповісти про всі-всі місцини, навіть маленькі, навіть такі, що вже не існують.
Тож ми дізналися про хутір Байкова, де він був і що є на його місці. А також про те, що його засновника, генерала Сергія Байкова поховано не на Байковому кладовищі, як іноді вважається. Згадали про зниклі хутори Грушки та Відрадний, пригадали історію повстання полку імені Павла Полуботка у липні 1917 року. А також дізналися, де був хутір Пронівщина.
Цікавою є і історія селища Авіаторів вздовж вулиці Авіаконструктора Антонова - цікава забудова сусідує із залишками Кадетського гаю! А от на місці одного із перших робітничих селищ Києва 1920-х - частина Шулявського шляхопроводу.
Відкриттям для багатьох присутніх стало селище Садове поблизу Музею авіації, а також залишки безіменного селища поряд із масивом Відрадний. Від нього після знесення у 1980-х лишилася 1/4.
Ну а ми вже готуємося провести за два тижні першу лекцію нового циклу "Видатні імена Солом'янського району", яку присвятимо Митрополиту Василю Липківському.

Тож чекаємо на вас у нашій бібліотеці в середу 2 жовтня о 17:30. До зустрічі!

Немає коментарів:

Дописати коментар