вівторок, 17 вересня 2024 р.

Анонс заходу

Історичні екскурси в минуле нашого району тривають! Наш колега, провідний бібліотекар з краєзнавчої роботи, краєзнавець Олександр Михайлик, вже готує для вас цікаву розповідь - про місцевість Жиляни. Саме так, ми не помилилися - сучасна назва Жуляни є пізнім спотворенням давньої назви. І це остання за часом приєднання до району місцевість - Жиляни стали частиною Києва лише 1988-го.

Тож ми здійснимо неймовірну віртуальну подорож у минуле - дізнаємося версії походження назви, зазирнемо у історію місцевої церкви Св.Димитрія (а вона, запевняємо вас, дуже незвична і цікава), побачимо, як виглядало поселення у 19 столітті, які археологічні знахідки у ньому траплялися в ті часи.
Дізнаємося, коли вперше виникла сучасна змінена назва і як на це реагували краєзнавці 19 століття, а ще про розвиток Жилян у 20 столітті, приєднання до Києва і розвиток відтоді.
Тож якщо хочете дізнатися більше про історію Жилян, особливості забудови, назви вулиць та транспорт, який сполучає мікрорайон із іншими районами - вам до нас!

Тож чекаємо на вас у нашій бібліотеці вже в суботу о 15:00. До зустрічі!

Немає коментарів:

Дописати коментар