четвер, 12 вересня 2024 р.

Бібліотекарі на тренінгу «Як попередити професійне вигорання»

Ми – не просто бібліотекарі. Ми – і психологи, і друзі, підтримка в найскладніші моменти. Щодня працюємо не тільки з літературою, а й з емоціями, що переповнюють наших читачів. Це виклик, який потребує неабияких ресурсів і знань, щоб залишатися на висоті та не згоріти самим.

Саме тому 21 та 27 серпня працівники Публічних бібліотек Солом’янки взяли участь в одноденних тренінгах зі стрес-менеджменту «Як попередити професійне вигорання». Ці інтенсивні 8-годинні заняття проводила мобільна команда психосоціальної підтримки Міжнародної організації з міграції (МОМ) у Києві та Київській області.
Зараз українці переживають складні часи, і ми часто бачимо людей у різних психологічних станах: від тих, хто самотужки долає труднощі, до тих, хто на межі вигорання через хронічний стрес.
Кожен потребує індивідуального підходу. Іноді достатньо усмішки, іноді – обережного перенаправлення уваги на щось життєдайне, а інколи доводиться допомагати людям виходити з глибокого заціпеніння.
Ми прагнемо розпізнавати ознаки вигорання на всіх етапах, щоб своєчасно підтримати як себе, так і наших читачів. Для цього навчаємося: аналізуємо причинно-наслідкові зв’язки стресу, вивчаємо емоційне вигорання, знайомимося з механізмами його попередження, а також озброюємося ресурсними вправами для самопідтримки.
Тож щиро дякуємо нашим тренерам з команди МОМ за щире, ненав’язливе і водночас майстерне посвячення у цю непросту, але вкрай важливу тему.





Немає коментарів:

Дописати коментар