четвер, 26 вересня 2024 р.

«Бібліотека: вічні цінності перед викликом змін»

18-21 вересня 2024 р. бібліотекарки нашого району - директор ЦБС Іванна Щербина, яка є членом Президії ВГО «Українська бібліотечна асоціація», завідувач бібліотеки з питань мистецтв імені М. Бажана Лариса Кондратюк та головний бібліотекар ЦРБ імені Григорія Сковороди Тетяна Яровицина взяли активну участь у ХІV Міжнародному Львівському бібліотечному форумі, який щороку організовує та проводить ВГО «Українська бібліотечна асоціація» у партнерстві з Міністерством культури та стратегічних комунікацій.

Тема цьогорічного форуму звучала як «Бібліотека: вічні цінності перед викликом змін». В межах форуму відбувалися різноманітні події та зустрічі, серед яких - дві важливі сесії наживо, які підготували та провели наші колеги: 

Спільна подія ВГО «Українська бібліотечна асоціація» та Українського інституту книги - «Читати. Жити. Перемагати» за участі психологині, поетеси Катерини Флекман, поета, військовослужбовця Збройних Сил України Олександра Продана, поетеси-волонтерки Ольги Криштопи, волонтерки та директорки Всеукраїнського форуму військових письменників Тетяни Пилипець;
«Як історія працює на перемогу» - зустріч із відомим істориком та захисником України Вахтангом Кіпіані.

Під час цих зустрічей Іванна Щербина та Тетяна Яровицина порушували питання щодо процесу створення та промоції творів, що художньо фіксують та осмислюють події війни в Україні, а також говорили про значення історичних знань у боротьбі за українську державність, цілі агресора у Великій війні, важливість внутрішнього опору українських громадян, джерела української героїки, як за допомогою масової культури і діяльності бібліотек виховувати патріотів, готових боротися за ідентичність та свободу України, культуру поваги до українських захисників і ветеранів.
БІЛЬШЕ - за посиланням



Немає коментарів:

Дописати коментар