понеділок, 25 березня 2024 р.

Віртуальна книжкова виставка "Пригодницькі читання на канікулах"

Вітаємо наших маленьких читачів та їх батьків з початком весняних канікул.
Навчання - важлива частина становлення будь якої особистості. Людина вчиться все життя і в цьому безупинному процесі забуває про дуже важливе, про свої бажання. Ми знаємо, що часто в дитинстві хочеться пригод і цікавих мандрівок. Тому бібліотека хоче запропонувати нашим маленьким читачам захопливу підбірку пригодницької літератури на канікули.

Ніна Бічуя «Шпага Славка Беркути»

Хто ти є? Чого ти вартий? Який твій шлях у житті? На ці споконвічні питання шукають відповіді герої цієї книжки. Читачі дізнаються, з якими життєвими викликами доведеться зіткнутися цілеспрямованому та чесному Славкові Беркуті, талановитій та всебічно розвиненій Лілі Теслюк, розумнику та відміннику Юлькові Ващуку, напівсироті та добрій душі Стефкові Вусу, та яким шляхом підуть герої книги для вирішення проблем, що постають перед ними.

Данієль Дефо «Робінзон Крузо»

Пригодницький захопливий роман, що не залишає байдужими читачів вже понад три сторіччя. Як вижити, коли ти один на безлюдному острові, далеко від цивілізації, без звичних предметів, не маєш необхідних знань, але не втратив надії та людяності? Автор описує пригоди Робінзона Крузо на безлюдному острові. Це книга яку читає вже не одне покоління. Класика пригодницької літератури для дітей та дорослих.

Анастасія Нікуліна «Зграя»

Як цікаво провести літні канікули? Трейсер – це хуліган чи спортсмен? Паркур – це небезпечні дурощі чи вид спорту? Анастасія Нікуліна під час написання своєї книги «Зграя» сама поринула в світ паркуру, світ тренувань, дружньої підтримки, вуличних пригод, веселих історій. Зі слів письменниці – ця книга заснована на реальних подіях і описує справжнє захопливе життя трейсерів на чарівних вулицях Львова. Це класна історія про літо, яке запам’ятовується, про вміння дружити, про молодь, яка вибирає спорт і, звичайно, про кохання. Дуже світла, позитивна, мотиваційна, написана «живою» сучасною мовою книга.

Урсула Ле Гуїн «Чарівник Земномор'я»

Ви хочете поринути у магічний світ? Вам подобаються пригоди про чарівників та магічні школи? Тоді ця книжка саме для вас. Вона відкриває цілу серію про незвичайний, чарівний, детально прописаний магічний світ Земномор'я. Молодий хлопець на прізвисько Яструб змалку виявляв магічні здібності, і тітка, яка зналася на чаклунстві, навчила його деяких заклинань. Про хлопця дізнається великий маг Огіон Мовчазний і бере його до себе в учні. Далі магічна школа, вибір між добром і злом, пошук правильного шляху, друзі, вороги, пригоди. Читачі зануряться у світ фентезі і разом з героями переживатимуть магічні пригоди.

Януш Корчак «Пригоди короля Мацюся»

В своїй книжці «Пригоди короля Мацюся», автор відповідає на питання – що може зробити хлопчик, якщо стане правителем. Десятирічний король Мацюсь не вмів ні читати, ні писати, але після смерті батька йому довелося сісти на трон. Від свого друга Фелека він дізнається, що багато дітей його королівства живуть дуже бідно. Щоб покращити їх життя Мацюсь створює дитячий парламент, починає реформи в своєму королівстві та вирішує припинити всі війни. Книга про шляхетного хлопчика –короля завоювала серця мільйонів читачів по всьому світу.

Немає коментарів:

Дописати коментар