пʼятницю, 29 березня 2024 р.

"Самотня леді". Зустріч з Народною артисткою України Галиною Яблонською

27 березня, у Всесвітній день театру, в Центральній бібліотеці Солом'янки імені Григорія Сковороди відбулася зустріч з легендарною українкою, акторкою театру і кіно, Народною артисткою України й мешканкою Солом’янки Галиною Яблонською, на яку пані Галина завітала не сама, а зі своєю маленькою онукою!

Кожна зустріч із пані Галиною - це море натхнення та життєствердності, яку випромінює ця особистість. Говорили про життя театру, про його роль у житті видатної акторки, про визначних постатей, що творили історію українського театру, про її особисті відчуття - від перших кроків на театральній сцені до безумовного визнання під час аншлагових вистав у Національному академічному драматичному театрі ім. Івана Франка, якому пані Галина віддала багато років життя…

А родзинкою зустрічі був показ фрагменту останньої її вистави “Самотня леді”, у якій пані Галина понад 100 разів зіграла роль головної героїні, літньої акторки Лесі Богданівни. Згадували сдловами вдячності і її партнера по сцені, талановитого актора Олександра Печерицю, який 25 лютого 2022 року записався до лав Територіальної оборони ЗСУ, а з травня брав участь у боротьбі з російською навалою на Харківському напрямку у складі 128-го батальйону із позивним «Артист».

Галина Гілярівна зробила бібліотеці символічний подарунок - календар визначних особистостей України на 2024 рік "Знай наших".
І вже за доброю традицією, з ініціативи Галини Гілярівни під час зустрічі було зібрано 2270 грн для нагальних потреб захисників України, які ми вже передали для купівлі шолома військовому, який повертається після поранення та реабілітації на фронт!

А дорогій пані Галині зичимо міцного-преміцного здоров’я й невичерпного натхнення!
І, звісно, сподіваємося на нові зустрічі!







Немає коментарів:

Дописати коментар