понеділок, 4 березня 2024 р.

В ЦРБ ім. Григорія Сковороди триває виставка художніх робіт!

20 лютого у Центральній бібліотеці Солом'янки імені Григорія Сковороди відкрилася виставка робіт учнів Київської художньої школи №1 в рамках фестивалю мистецтв «Творчі зустрічі на Солом'янці» (8 сезон).

Представлена експозиція має назву «Кольори весняного настрою», саме актуальну на сьогоднішній день. Тематика дитячих творів відтворює дивовижний світ юних митців, налаштовує глядача на роздуми про красу сприйняття природних мотивів, зокрема поетичний взаємозв’язок рослин та комах.

Прослідковуються надзвичайно захоплюючі фантастичні та реалістичні сюжети, інтерпретовані дитячою неповторною уявою. Наприклад, картина «Аліса в країні чудес» привертає увагу композицією, авторка вміло передала атмосферу, цікаво розмістивши на папері основні знакові образи цієї повісті-казки.

Зачаровує малюнок дівчини-весни на фоні Карпат своєю ніжністю та свіжим колористичним рішенням. Сміливими контрастними та насиченими кольорами вирішена робота «Пурпурові вітрила», в якій учениця передала сюжет однойменної повісті-феєрії.

Оригінальною роботою є «Рожеві окуляри», в якій розкрита фантазія дитини, яка оперує масштабністю образів, передаючи контраст середовищ – міського урбаністичного простору та сільського. У картині «Подорож у мрію» зображено летючу фігуру з повітряними кульками над містом Києвом, таким чином юна художниця бачить мрійливий світ.

Роботи виконані в різних графічних і живописних техніках з використанням фломастерів, акварельних та гуашевих фарб. У такий спосіб юні творці яскраво продемонстрували впевненість у завтрашньому дні, асоціюючи прихід весни з надією на перемогу.

Роботи випромінюють світлі моменти творчості, надихаючи до пошуку нових вершин та додаючи в сірі дні весняного настрою відвідувачам бібліотеки. Для деяких учнів дана виставка стала першою в їх житті та стала потужним стимулом для подальшої участі в подібних заходах. А для юних художників "Творчої майстерні", яка щосуботи працює у ЦРБ імені Григорія Сковороди, - це потужний мотиваційний імпульс розвивати свої таланти і вдосконалювати навички.

Виставка експонується з 20 лютого по 26 березня в Центральній бібліотеці Солом'янського району імені Г. Сковороди за адресою: вул. Освіти 14-А. Запрошуємо всіх охочих!


Немає коментарів:

Дописати коментар