понеділок, 4 березня 2024 р.

“Electionville”: перш ніж навчати інших, навчаємося самі

29 лютого Центральна бібліотека імені Григорія Сковороди провела тестову гру “Electionville” для працівників Публічних бібліотек Солом’янки.
Разом вивчали правила, дискутували про демократичні процеси і про потреби громади в умовах воєнного стану. А опісля розпочали ігровий процес.

Гра захопила миттєво, адже бібліотекарі - вдумливі й чуйні люди різного віку, кожен - з власним життєвим досвідом і унікальним темпераментом. Ось їм і довелося, за правилами гри, на пару годин стати народними обранцями - депутатами локального рівня, які мусять дбати про місто і громаду в непростих умовах сьогодення.
Одразу ж посипалося безліч запитань: “а що?”, “а як?”, “а як правильно розподілити ресурси?”, “а чому?”, “а для чого?”, “а до чого це призведе?”, “а що далі?”. До них приєдналися відповіді. І колективні рішення. І нові запитання. І бажання дізнатися: а як це все працює насправді? які потреби у моєї громади? як їх можна вирішити?

Здавалося б: це просто гра, але ні.
  • Це - дієвий інструмент зацікавлення й самоусвідомлення як громадянина своєї держави.
  • Це - тренажер власної сили переконання.
  • Щонайменше - це антистрес і можливість перефокусування з проблем власних на проблеми міста.
Саме тому якнайбільше людей має дізнатися про “Electionville”, особливо тих, хто хотів би поставити свої здібності на користь суспільству. І неодмінно зіграти - бодай воднораз, самостійно або зі своїми друзями. Адже ставати активними громадянами своєї країни - престижно!

Немає коментарів:

Дописати коментар