вівторок, 12 березня 2024 р.

Віртуальна книжкова виставка "Весняне читання для підлітків"

Ми впевнені, що кожна книжка з цієї підбірки захопить вас своєю унікальною атмосферою та цікавим сюжетом. Приходьте до Центральної бібліотеки Солом'янки, обирайте та насолоджуйтесь читанням!

Ольга Купріян «Мирослава та інші з нашого двору»

Що може бути кращим за літні канікули, коли тобі лише десять і в тебе є поруч вірний товариш, який складе компанію в усіх твоїх пригодах?
Книга Ольги Купріян «Мирослава та інші з нашого двору» занурить читачів в незабутню та безпосередню атмосферу кумедних історій під час літніх канікул. Песик бабусі Соні, маленька Злата, літак Мрія, а також перші здобутки, плани, сварки, пригоди двох друзів - Мирослави та Микити.
Інна Ковалишена «Крута історія України. Від динозаврів до сьогодні»
Якщо ви вважаєте, що читаючи про історію, потрібно продиратися крізь безліч малозрозумілих слів, написаними вченими, то ви не читали книгу Інни Ковалишеної «Крута історія України. Від динозаврів до сьогодні». Герої цієї книги Яся, Алія, Дмитрик та Сашко теж думали, що історія – це нудно і незрозуміло. Але одне несподіване відкриття підштовхнуло їх до того, щоб зацікавитися та захопитися історією. Їх пригоди та дослідження, прагнення дізнатися, хто і як жив на наших землях від динозаврів до сьогодення, описані цікавою та прийнятною мовою для дітей. Ця книга не залишить читачів байдужими і спонукатиме дізнаватися більше про історичне минуле України.

Оксенія Бурлака «Поцілунок був не останній»

Як не зламатися, коли твоє життя летить шкереберть, а ти дівчинка, яка жила безтурботним життям в багатій родині, і зовсім не пристосована до жорстокого агресивного світу?
Книга Оксенії Бурлаки «Поцілунок був не останній» - це не тільки про перше кохання. Це про всі життєві виклики, з якими доводиться стикатися підлітку в наш час. Агресивність ровесників, булінг в школі, несправедливість та байдужість вчителів, нерозуміння та відсутність підтримки від батьків, неоднозначна поведінка коханої людини, зрада друзів. Героїня книги - багата дівчинка Льоля, життя якої круто змінилося після арешту батька, зможе зберегти в собі людяність та стійкість, не зважаючи на життєві виклики. Її історія вразить серця читачів, змусить пережити широкий спектр емоцій та надовго залишатиметься в думках.

Крістіне Нестлінгер «Маргаритко, моя квітко»

Чи потрібно міняти власні погляди та принципи, якщо ти хочеш досягти чогось у житті?
Центральна фігура роману Крістіне Нестлінгер «Маргаритко, моя квітко» 14-річна Маргарита Марія Закмаєр переживає всі етапи дорослішання, сповнені підлітковими комплексами з приводу зовнішності, невпевненості в собі, а також хвилюваннями з приводу розлучення батьків. Вона переживає власне становлення, перше захоплення, перше розчарування, першу справжню любов. Читачі знайдуть на сторінках книги рецепт щастя від Маргарити.

Анджела Нанетті «Містраль»

Містраль - сильний та непереборний морський вітер, з яким нікому не справитися. Морська і чуттєва історія зростання та пошуку себе хлопчика Містраля із незламним та впертим характером, в однойменному романі Анджели Нанетті, занурить читачів не тільки в глибини моря та проживання на Чорному острові, а й в глибини першого кохання Хлої та Містраля.

Немає коментарів:

Дописати коментар