вівторок, 12 березня 2024 р.

Пам'яті поета Максима Кривцова

Пам'ять.. пам'ять це те, що у нас лишається після людини. 
І, коли ми говоримо про Максима Кривцова, ми усвідомлюємо наскільки це не порожні слова.

Максим не лише залишив по собі слід у серцях тих, хто мав щастя знати його, але й поклав своє серце у слова, які тепер стали світлом для багатьох.
Максим в першу чергу був митцем, поетом. Але був і громадянином своєї країни, тож не зміг спокійно спостерігати за подіями у 2014 році.. Тому став військовим: «Ми всі пішли на Схід, бо хто, якщо не ми».
Він ніс мужність на поле бою і відданість у слові. Тепер, завдяки книзі «Вірші з бійниці», що вийшла завдяки видавництву Наш Формат (у виданні розміщено світлини автора та записи його поезій), його творчість стала доступною всім, хто шукає.
А кожен з нас шукає своє, але всі прагнемо Перемоги.

У його поезіях простежується не лише відданість і мужність, але й віра у краще майбутнє. Він змальовував світ, в якому мрії не втрачають свого значення, а боротьба завжди має сенс. Його слова стали не просто віршами, але й дзеркалом, що відображає душу та думки тих, хто живе в цьому світі.
Таким чином, кожен, хто візьме у руки цю книгу, отримає більше, ніж просто слова. Вони стануть нагадуванням про важливість пам'яті, відданости та віри. І Максим Кривцов завжди буде з нами, у кожному рядку, у кожному слові, у кожній думці. «Ця бійниця широка. І вона —лише ваша. Варто тільки зазирнути. Не бійтеся», — писав Максим.
Щиро дякуємо нашій активній читачці Ірина Бондар-Лівобережна за такий цінний подарунок Центральна бібліотека Солом'янки імені Григорія Сковороди

Немає коментарів:

Дописати коментар