вівторок, 7 листопада 2023 р.

"МовоСвіт на Освіти". Триває новий набір!

Дорогі друзі! Розпочались заняття 19-ї хвилі курсів української мови в рамках проєкту "Єдині". Долучайтеся до навчання та спілкування в нашому розмовному клубі, що на Освіти 14-А. Реєструйтеся за посиланням:
А зараз про те, як проходять такі зустрічі в нашій бібліотеці.
31 жовтня в Центральній бібліотеці Солом’янки відбулося підсумкове заняття 18 хвилі розмовного клубу в рамках проєкту “Єдині”. Тема зустрічі - “Українська - мова можливостей. Мовна стійкість.”
На занятті була присутня постійна учасниця пані Ганна, яка розповіла про особисту стійкість та наполегливість у переході на українську мову. Учасниця впродовж усього життя спілкувалася російською, але після повномасштабного вторгнення росії на наші землі, вона зрозуміла, що не хоче більше розмовляти мовою окупантів. Пані Ганна поділилася тим, що завжди з нетерпінням чекала наших занять, щоб дізнатися щось нове та поспілкуватися на цікаві теми, а ще їй дуже подобається атмосфера взаємодопомоги та підтримки, що повсякчас панує в розмовному клубі.
На фінальному занятті ми переглянули відео, де інші люди розповідають про свої складнощі в переході на українську мову, про несприйняття друзів та оточуючих, про те, що інколи доводиться відстоювати своє право на спілкування державною мовою. Також ми розвінчували міти, придумані радянською та російською пропагандою, щодо походження та вжитку української мови. Пані Ганна збагатила своє “мовне дерево” свіжими плодами: написала нові слова, якими тепер володіє завдяки проєкту “Єдині”. Завершили ми наш розмовний клуб теплою бесідою та смачним чаюванням.



Немає коментарів:

Дописати коментар