пʼятницю, 17 листопада 2023 р.

"МовоСвіт на Освіти" запрошує!

На черговому занятті гуртка "Мовосвіт на Освіти", Світлана Булава, співробітниця бібліотеки, організувала захопливу онлайн-годину спілкування з Оксаною Муравльовою, координаторкою Українського розмовного клубу "Файно" у місті Краматорськ. Протягом восьми років клуб активно працює.
За словами Оксани Муравльової, групові заняття з папером, тканиною та голкою сприяють досягненню цілей клубу, дозволяючи проводити бесіди на різноманітні теми та реалізовувати "лояльну українізацію".
Взагалі діяльність клубу у Краматорську була настільки активною, що у нього з’явилися численні друзі з усіх куточків України, Чехії, Польщі, Франції. Неймовірно важливим стало виявлення солідарності та допомоги під час подій 24-го лютого. Маючи велику кількість друзів, Оксана Муравльова швидко знайшла притулок та виявила себе в роботі волонтерського центру "Бережани" Тернопільської області.
На сьогодні пошито вже понад 3000 прапорів для вояків та меценатів, відбувається розвантаження-завантаження гуманітарної допомоги, проведення благодійних акцій, збір та відправлення допомоги на схід, а в межах проєкту «Народжені в вишиванках» вишито понад 1200 розпашонок для новонароджених.
Окремо слід відзначити вражаючий проект "Мапа України. Обійми", який ввібрав у себе креативність 58 майстринь під керівництвом Оксани Муравльової. Ця мапа не лише стала символом об'єднання, але й потрапила до Книги рекордів України, подорожуючи містами та розповідаючи історію кожного регіону.
Клуб "Файно" – це не лише місце для творчості та розвитку мистецьких навичок, але і справжнє джерело натхнення та патріотизму. Його приклад вчить нас об'єднуватися заради майбутнього України.


Немає коментарів:

Дописати коментар