середу, 8 листопада 2023 р.

Літературно-музична зустріч до Дня Незалежності Польщі

У неділю, 5 листопада, у Центральній бібліотеці Солом'янки, відбулася літературно-музична зустріч, присвячена Дню Незалежності Польщі. Спеціальними гостями на заході стали Ростислав Радишевський, академік і керівник кафедри полоністики Національного університету ім. Тараса Шевченка, поет і науковець, автор багатьох наукових книг та праць у напрямку літератури, історії, краєзнавства та автобіографічних досліджень митців України, Польщі і інших країн, а також Ірена Захарко, ветеран Національної опери м. Києва, заслужена артистка України та Польщі.
На початку зустрічі Ірена Захарко привітала усіх гостей з нагоди Дня Незалежності Польщі польською мовою.
А також заспівала пісні "Еврідіка" польською мовою та кілька пісень у дуеті із Ігорем Якубовським.
Ростислав Радишевський поділився історією "Української школи" польського романтизму, яка відзначалася творчістю польських авторів, присвяченою Україні, козацьким подвигам та українській культурі. Він також розповів про цікаві факти з історії цього періоду, який є ключовим інструментом українсько-польського проєкту Центральної бібліотеки Солом'янки.
Також на зустрічі прозвучали авторські пісні на вірші Ростислава Радишевського. Їхній творчий доробок включає чотири магніто-альбоми, які були видані у різні періоди з 2003 по 2012 роки.
Під кінець виступили поетки Тетяна Лавинюкова, Ірина Лівобережна та Мілена Сонячна, яка представила свою збірку поезій "4,5,0".
Традиційно запрошуємо на наступні недільну зустріч, яка відбудеться 12 листопада о 12:00 "Музична подорож Україною" за участю спеціальної гості Лариси Колток. На цій зустрічі буде можливість виконувати українські народні та авторські пісні. Запрошуємо всіх на цей захід в Центральній бібліотеці Солом'янки за адресою Освіти, 14а.




Немає коментарів:

Дописати коментар